Yeni Şafak: Operasyon an meselesi, hedef belli oldu

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak gazetesi, Erdoğan'ın "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" sözleri sonrası operasyonun an meselesi olduğunu ileri sürdü. Gazete, TSK'nın Afrin'i hedef alacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere ilişkin önceki gün yaptığı açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" demişti.

Erdoğan'ın bu sözleri sonrası bugün AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak, operasyonun an meselesi olduğunu ileri sürdü.

"Bıçak kemiğe dayandı" diyen Yeni Şafak, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgide her an operasyonun başlayabileceğini iddia etti ve "bir gece ansızın" ifadelerine yer verdi.

Gazete, Afrin’in operasyon kapsamındaki hedef olduğunu öne sürdü. 

Haberde, "Güvenlik birimleri özellikle Azez-Tel Rifat-İdlib hattının temizlenmesi gerektiğine dikkati çekiyor. Fırat’ın doğusundan Cerablus’u taciz eden teröristler de hedefler arasında. Operasyon alanı geniş bir alanı kapsayacak" ifadelerine yer verildi.