VİDEO - Gericilerin din istismarı devam ediyor: Çocukları 'Namaz Güzeldir' pankartıyla yürüttüler

Mardin'de DostDer isimli gerici grup tarafından düzenlenen "Hayat Namaz ile Güzeldir" etkinliği kapsamında küçücük çocuklara "Namaz dinin direğidir", "Namaz kötülüklerden alıkoyar", "Namaz en büyük ibadettir" yazılı dövizler taşıtıldı.

Gerici grupların çocuklar üzerinden yürüttükleri din istismarı devam ediyor. Mardin'de Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dostluk, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DostDer) isimli gerici dernek tarafından düzenlenen, "Hayat Namaz ile Güzeldir" etkinliği kapsamında 100 çocuk namaz eğitimi verildi.

Din sömürüsüne maruz kalan çocuklar, "Namaz dinin direğidir", "Namaz kötülüklerden alıkoyar", "Namaz en büyük ibadettir" yazılı dövizler taşıyarak tarihi Kasımiye Medresesine yürütüldü.

Burada kameralar karşısında namaz kılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

DostDer Başkan Yardımcısı Ekrem Açılan, burada yaptığı konuşmada, "Çocuklarımıza, Diyanet görevlisi hocaların da yardımıyla 15 günlük bir eğitim sürecinde abdest, namaz ve bazı dini terimler ve adab dersleri verildi. Temiz, ahlaklı ve imanlı bir nesil yetiştirmektir programın amacı. Vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördü etkinlik. Bu tür programların toplum tarafından çok iyi karşılandığını gördük. Hayat namaz ile güzeldir" ifadelerini kullandı.