MEB'in yeni müfredatının hatırlattıkları: Eğitimde 'cihat' devri

Milli Eğitim'in yeni müfredatında "cihat"ın, "değerler" başlığı altında sayılması, gerici derneklerin çocuklar üzerinden yaptıkları istismarları akıllara getirdi.

Haber Merkezi

Milli Eğitim'in yeni müfredatında "cihat"ın, "değerler" başlığı altında sayılması, gerici dernekler ve belediyelerin "cihat" üzerinden yaptığı çocuk istismarlarını akıllara getirdi.

soL'un defalarca kez gündeme getirdiği "cihat istismarı" haberleri, gerici denekleri rahatsız etmiş, İHH tarafından mahkeme kararıyla engellenen haber için, soL editörlerine dava açılmıştı.

İşte MEB'in yeni müfredatından önce "cihat" üzerinden yapılan çocuk istismarı haberlerinin bazıları:

Gerici ve AKP yandaşı olarak bilinen, cihatçı çetelere yaptığı yardımlarla tanınan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kocaeli Şubesi, yetim çocuklar için düzenlediği yardım gecesinde, yetim çocukların eline oyuncak silah ve kılıç vererek cihada özendirmeye ve çocukları kullanmaya devam etti.

YİNE AYNI GÖRÜNTÜLER: ÇOCUKLARA SİLAH VE KILIÇ

Kocaeli Umut-Der ve Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte çocukların eline silah ve kılıç verilerek cihat çağrısı yaptırıldı. Etkinliğe Umut-Der İl Başkanı İzzet Kazak, Kocaeli Hüda-Par İl Başkanı Davut Taştekin, Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül ve Hüda-Par Düzce İl Başkanı Ahmet Kazak da katıldı. Umut-Der çocuk tiyatro ekibi tarafından "Hz. Ömer’in Müslüman oluşu" konulu tiyatroyu oyununu sergilendi. Tiyatro oyununda çocukların eline kılıç verilerek yine cihat çağrısı yaptırıldı.

ÇOCUKLARI 'BİLAL' YAPTILAR, EZAN OKUTTULAR

AKP'li Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir etkinlikte imam-hatip ortaokulu öğrencileri arasında "güzel ezan okuma" yarışması düzenlendi.