Gericiler çocuk istismarına devam ediyor: Çocukları 'Bilal' yapıp ezan okuttular

AKP'li Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir etkinlikte imam-hatip ortaokulu öğrencileri arasında "güzel ezan okuma" yarışması düzenlendi.

Haber Merkezi

Kocaeli'de İHH ve Umut-Der isimli iki gerici derneğin çocukların ellerine silah ve kılıç vererek cihat çağrısı yaptırmalarıyla ortaya çıkan çocuk istismarı bu kez de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle gerçekleştirildi.

Daha önce imam hatip liseleri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması"  bu seferde imam hatip ortaokulları arasında düzenlenerek “Küçük Bilaller Yarışıyor” ismiyle sunuldu. 

AKP'li Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortak etkinlik, İsmail Hakkı Uludağ İmam Hatip Ortaokulu "koordinatörlüğünde" gerçekleştirildi.

Çocuk istismarını yaygınlaştırılma çabasının altından yine AKP çıkarken, söz konusu etkinlikte çocuklar kafalarında takkelerle ezan okudu. 

kucukcekmece.meb.gov.tr adresinden duyurulan etkinlik haberinde "Belediye Başkan Vekili M. Besim MÜFTÜOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, İlçe Müftüsü Mustafa TEMEL, Şube Müdürü İsa KANICI ve birçok okul müdürünün ilgiyle izledikleri yarışma sonucu öğrencilere ödülleri takdim edilirken Küçük Bilallerin yetişmesine emek veren İmam Hatip Müdürleri ve Kuran Kursları görevlilerine günün anısına plaketleri verildi" ifadeleri kullanıldı.

Çocukların istismar edildiği etkinlikte dikkat çeken bir başka nokta ise etkinliğin ismi oldu. "Küçük Bilaller Yarışıyor" isimli gerici etkinlikte, ilk müezzin olarak bilinen Bilal-i Habeşi'nin çocuklarla özdeşleştirilmesi ise ortaya çıkan din istismarını gözler önüne seriyor.