Maaşları 5 bin ile 100 bin arasında değişen bin 200 kayyum atandı!

Türkiye'de son 6 ayda ticaret ve sulh ceza mahkemeleri kararıyla çeşitli ticari kuruluşlara yaklaşık bin 200 kayyum olarak atandı. "Erdoğan rejiminin yeni mesleği" olarak adlandırılan kayyumluk için, 5 bin ile 100 bin lira arasında değişen maaşlar ödeniyor. Google’da "Nasıl kayyum olunur?" ve "Kayyum nasıl atanır?" aramaları zirveye taşındı.

Türkiye'de son 6 ayda ticaret ve sulh ceza mahkemeleri kararıyla çeşitli ticari kuruluşlara yaklaşık bin 200 kayyum olarak atandı. "Erdoğan rejiminin yeni mesleği" olarak adlandırılan kayyumluk için, 5 bin ile 100 bin lira arasında değişen maaşlar ödeniyor. 

Haber sitesi Al Monitor'den Ufuk Şanlı'nın haberine göre, Türkiye'de son 6 ay içinde ticaret ve sulh ceza mahkemeleri eliyle 2 bin kişinin kayyum olarak atandı ve görevlendirilen kayyumlara 5 bin ile 100 bin lira arasında maaşlar ödeniyor. 

Haber analizde, "paralel devlet yapılanması" suçlamasıyla yürütülen operasyonlar çerçevesinde aralarında holdingler, eğitim kurumları, hastaneler ve irili ufaklı işletmelerin de yer aldığı 350’den fazla şirketin yönetimine el konulduğu, bu şirketlere tamamı hükümet yanlısı bin 200 kayyım atandı.” denildi.

Bütün bu gelişmelerin kayyumlığı Türkiye’de en gözde mesleklerden biri haline getirdiğine işaret eden Al Monitor, Google’da "Nasıl kayyum olunur?" ve "Kayyum nasıl atanır?" aramalarını zirveye taşıdığını ifade etti.

Haberde şöyle denildi: "Anadolu Sulh Ceza Hakimliği Kaynak Holding’e kayyum olarak İmran Okumuş’u atadı. Mahkeme Okumuş’a görev yaptığı her şirket için aylık 5 bin lira maaş ödenmesini karara bağladı. Holding bünyesinde bulunan 19 şirket ve iki vakıf sayesinde 105 bin lira maaşa kavuşan Okumuş, dolaylı ilişkisi olan şirketlere de el konulmasıyla bir anda 129 bin lira maaşa kavuştu. Sulh ceza hakimliği sayesinde bir anda Türkiye’nin en çok kazanan CEO’su haline gelen Okumuş, sosyal medyada da en çok konuşulan isim haline geldi."