'İlin adı Ertuğrul olsun' diyen Bilecik Valisi'nin derdi 'pazarlama': Marka şehir yaratalım!

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, kentin isminin Ertuğrul ya da Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi yönündeki önerisinin kısır bir tartışmanın ötesinde ele alınması gerektiğini belirterek, "Meselenin bir şehir markası yaratma meselesi olarak düşünülmesi gerekiyor" dedi.

Bilecik Belediyesince geçen hafta düzenlenen "Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu"nda, şehrin hangi marka değerleriyle öne çıkacağı konusunun ciddi şekilde masaya yatırıldığını söyleyen Vali Tahir Büyükakın, bu kapsamda Bilecik'in uzun vadede bir vizyon projesiyle nasıl kalkınacağının ve geleceğe nasıl hazırlanacağının önemli bir mesele olarak gündeme geldiğini belirtti.

Büyükakın, şöyle devam etti:

"Yapılacak şeylerden bir tanesi de şehrin isminin konuşulması olacaktır. Bunun da tartışılmasında yarar olduğunu düşünmekteyiz. İsmin değiştirilmesiyle ilgili bir teklifimiz olmadı. Bunun da gündeme alınmasını söyledik. Bu kapsamda şehrin adının Ertuğrul olarak veya Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi veya merkez ilçenin adının Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi de düşünülmeli. Bütün bunların hepsi bir arada tartışıldığında şehre çok ciddi bir 'marka değeri' katacağını düşünüyoruz. Ancak tartışmanın sadece bir kısır ve sığ bir isim değişikliği tartışmasına döndürülmesi kentimiz adına bir değer katmayacaktır. Meselenin bir şehir markası yaratma meselesi olarak düşünülmesi, kısır ve sığ bir isim değişliği tartışmasının ötesinde ele alınması, bir vizyon projesi olarak düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum."