Erdoğan AKP'li eski vekilleri toplayıp 'Referandumda çalışın' talimatı verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin cumartesi günü başlatacağı referandum kampanyası öncesi eski milletvekilleriyle buluştu. Erdoğan, eski vekillere "çalışacaksınız" mesajı verdi. Toplantıya Abdullah Gül katılmadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski AKP'li bakanlar ve milletvekilleriyle biraraya geldi. Cumhurbaşkanlığı sarayında, AKP'de bir dönem siyaset yapan isimler buluştu. Yemeğe istifa eden ve ihraç edilenler dışında 300'ün üzerinde isim davet edildi.

 

ABDULLAH GÜL KATILMADI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Londra'da bulunduğu için katılamadığı yemekte, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, eski bakanlar Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Zafer Çağlayan ve Suat Kılıç gibi isimler yer aldı.

Yemekte kürsüye ilk olarak Başbakan Yıldırım çıktı, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüden eski vekillere seslendi.

"ÇALIŞACAKSINIZ" MESAJI

CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre Erdoğan, 16 Nisan'da yapılacak referandumun öneminden bahsetti. Cumhurbaşkanı, herkes üzerine düşeni yapmalı mesajını vererek "çalışacaksınız" dedi.

Erdoğan, herkesin seçim bölgelerinde ve gittikleri illerde özellikle "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile nelerin değişeceğinin çok iyi anlatmasını istedi. Konuşmasında muhalefetin yeni sistemle ilgili doğruları söylemediğine değinen Erdoğan'ın vatandaşlara mutlak suretle 18 maddenin doğru bir şekilde anlatılmasının önemine dikkat çektiği öğrenildi.