Deniz Yücel tahliye edildi

Alman 'Die Welt' gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel hakkında tahliye kararı verildi.

Ankara-Berlin hattında en gergin konulardan birisi olan gazeteci Deniz Yücel'in tutukluluğu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Başbakan Yıldırım'ın Almanya ziyareti sonrası gazeteci Yücel hakkında tahliye kararı verildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye ve Almanya vatandaşı Deniz Yücel hakkında tahliye kararı verildi. Die Welt, muhabirleri Yücel hakkında tahliye kararı çıktığını ama gazetecinin henüz serbest kalmadığını duyurdu.

Die Welt'in Türkiye muhabiri Yücel, 1 senedir iddianame olmadan tutuklu bulunuyordu.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Anadolu Ajansı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Deniz Yücel hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığını duyurdu. Deniz Yücel hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme, Yücel'in tahliyesine karar verdi.

ERDOĞAN: BEN MAKAMDA OLDUĞUM SÜRECE ASLA SERBEST KALAMAZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TGRT Haber, Beyaz TV ve TV Net ortak canlı yayınında konuşmuş; Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda, "Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla. Onlar ne tür muamele yaparlarsa aynı muameleyi bizden görecekler. Onlardan herhangi birisi bizim elimize düşerse, aynı muameleyi görürler" demişti.