Binali Yıldırım: Vatandaş en çok AKP'li belediyelerin mezarlık hizmetinden memnun

AK Partili belediye başkanlarına seslenen Başbakan Binali Yıldırım, BİMER'e belediyelerle ilgili 103 bin 295 başvuru yapıldığını bunların yüzde 73'nün şikayet olduğunu söyledi. Yıldırım "Vatandaş en çok mezarlık hizmetinden memnun" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da AKP Yerel Yönetimler Başkanlığınca  düzenlenen "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Binali Yıldırım, vatandaşların en çok AKP'i belediyelerin mezarlık hizmetinden memnun olduğunu söyledi. 

Yıldırım şöyle konuştu: 

 

"Belediyelerle ilgili BİMER'e 103 bin 295 başvuru var. Bu başvuruların bir analizini yaptırdım, yüzde 73'ü şikayet. Geriye kalanı da istek, görüş ve öneri. Biz bu tabloyu tersine çevirmemiz gerekiyor. En fazla memnun olunan şey mezarlık hizmeti, ikinci nikah işlemleri. Bu da güzel. Ama yoğunlaşmamız gereken bu tablonun alt kısmı. Alt kısmında yol bakımı, yol yapımı, altyapı hizmetleri, zabıta işleri, taşımacılık, toplu taşımacılık, iş yeri ruhsatları ve böyle gidiyor. Hatta vatandaşın işlerinin belediyelerde yavaş gittiğini, sonuçlandırılamadığını, muhatap bulmakta zorlandıklarını söylüyor vatandaşlar. Bu durumu değiştirmek bizim elimizde."