Avcılar'da faşist pusu

İstanbul Üniversitesi Avcılar kampüsünden çıkan TKP'li öğrencileri takip eden ülkücü bir grup, metrobüs istasyonu yakınlarında komünist öğrencilere saldırdı. 4 öğrenci yaralandı.

İstanbul Üniversitesi Avcılar kampüsünde okuyan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi öğrencilere, ülkücü bir grup saldırdı. Saldırganlar yaklaşık 1 ay önce de TKP'lileri 'siyasi çalışma yaptırmamakla' tehdit etmişti.

TKP'liler bugün öğleden sonra kampüsün yemekhanesinde yemek yedikten sonra kampüsten ayrıldı. Kampüs çıkışından itibaren bir grup tarafından takip edilen öğrenciler, Avcılar metrobüs durağının ilerisinde, E-5 otoyolunun hemen kenarında pusu kuran grubun saldırısına uğradı.

Saldırganların, "TKP'ye bu okulda çalışma yaptırmayacağız", "Bu okulda size yer yok" dediği öğrenildi.

TKP'liler yaklaşık 1 ay önce, Boyun Eğme dergisi sattıkları sırada aynı grup tarafından tehdit edildiklerini söyledi. TKP üyeleri tehditlere rağmen üniversite ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyordu.

Saldırıya uğrayan TKP üyeleri, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kim olduğunu bildiklerini, suç duyurusunda bulunacaklarını ve bundan sonra kesintisiz şekilde siyasi çalışmalarını sürdüreceklerini söylediler.