AKP'li Başkan 'içki' baskınını yorumladı: Olayın oruçla ilişkilendirilmesi barışa suikast

İstanbul Cihangir'de bir albüm tanıtım etkinliğinde içki ikram edildiği için düzenlenen saldırı, AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından, "Olayın oruçla ilişkilendirilmesi toplumsal barışa suikasttır" şeklinde yorumlandı.

Haber Merkezi

İstanbul Cihangir'de bir albüm tanıtım etkinliğinde içki ikram edildiği için düzenlenen saldırı, AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından, "Olayın oruçla ilişkilendirilmesi toplumsal barışa suikasttır" şeklinde yorumlandı. 

Dün gece, İstanbul Cihangir’de dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için "Velvet Underground Records" adlı mekanda düzenlenen etkinlikteki katılımcılara düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi darp edilmiş, bir kişi de başına aldığı darbelerden ötürü yaralanmıştı. Saldırganlardan biri “Sizi içeride yakarız” diye etkinliğe katılanları tehdit etmişti.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Demircan, yaşananları kınamasına rağmen, olayın Ramazan ve içkiyle ilişkilendirilmesini ‘barışa suikast’ diye niteledi: “İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa’da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum. Tahrik, mekândan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttır.”

Oysa saldırganlardan biri “Bir daha burada için de göreyim” diye bağırırken, bir diğeri de “Kapat burayı kapat. Ramazanda utanmıyor musunuz lan! Seni öldürürüm!” diye ölüm tehdidinde bulunmuştu.