DİSK: Taksim'de ısrarlıyız

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı'nda yapmak konusunda ısrarlı olduklarını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi bugün Taksim Meydanı'nda bir açıklama yaptı. Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs 1977'de meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından 1 Mayıs meydanı haline geldiğini belirten Çelebi, iktidardan inatlaşma yerine, demokratikleşme ve özgürleşme tavrı beklediklerini söyledi.

1 Mayıs'da 10 bin kişiyle Taksim'de olacaklarını belirten Çelebi "100 milyonlarca emekçi, sömürüsüz, savaşsız bir dünya özlemiyle yaşıyor. 15 gün sonra bu alanda da 10 binlerce emekçi, taleplerini ve özlemlerini dile getirecek, bayramlarını kutlayacaktır. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu şey demokratikleşmedir, Taksimde olmaktırr inatlaşmak değil" dedi.

"Emekçiler uğradıkları saldırılara rağmen 1 Mayıs'lara sahip çıkmışlardır" diyen Çelebi "1 Mayıs 1977 katliamının açığa çıkartılması için Taksim kararlılığımız sürmektedir. Bu yüzden Taksim dışında bir alanda kutlama yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Bu 1 Mayıs'ta Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporu, hükümetin barışçıl bir mayıs kutlamaları için zemin hazırlayıp hazırlamayacağını test edeceklerini söyleyen Çelebi "Uluslararası Avrupa Sendikası konfederasyonu ve Avrupa sendikalarından yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda sendikacı, 1 Mayıs günü aramızda Taksim'de olacaktır" diyerek sözlerine son verdi.