'Biz zaten çalışmıyoruz unuttun mu?'

Galatasaray Spor Kulübü için yapılan Seyrantepe’deki “Aslantepe Türk Telekom Stadyumu" projesinde çalışan, ücretlerini alamadıkları için şantiye girişinde direnen işçilere, ücretleri hâlâ verilmedi. İşçiler şantiyedeki bekleyişlerini sürdürürken, işçileri atacağını söyleyen, Eren Talu Mimarlık-ALKE İnşaat Ortak Girişimi Sözcüsü Eren Talu’ya sert yanıt verdiler : “Biz zaten ayrıldık ve…

soL (İstanbul) Yüklenici firma Dabi-Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu'nun Galatasaray Spor Kulübü için yaptığı "Aslantepe" olarak bilinen Türk Telekom Stadyumu projesinde çalışan inşaat işçilerinin ücretleri yine ödenmedi.

Ücretlerini alamadıkları için şantiye girişinde direnen ve dün ücretlerini alacakları sözü verilen 300 işçi hâlâ ödemeyi bekliyor. Birikmiş ücretleri için 3 Mart'tan bu yana işbaşı yapmayan işçiler, dün yaptığı açıklamada işçilere maaşlarını ödeyip işlerine son vereceğini ifade eden yüklenici firma Eren Talu-ALKE İnşaat Ortak Girişimi Sözcüsü Eren Talu'ya sert yanıt verdiler.

soL'a yaptıkları açıklamada, kendilerini bu duruma getiren şirketle çalışmayacaklarını ifade eden işçiler, Talu'nun "Ödemenin ardından hepsinin işine son vereceğim. Kadro baştan sona değişecek" sözlerine karşılık olarak da, zaten Mart başından bu yana çalışmayıp ücretlerini talep ettiklerini, bundan sonra da bu inşaatta çalışmanın akıllarından geçmediğini vurguladılar.

Talu işine geldiği gibi davranıyor
Son olarak dün saat 14.00'te ücretlerinin verileceğinin belirtildiğini ifade eden işçiler, sorunun kaynağının Eren Talu olduğunu belirttiler. Şantiyede kendilerinden önce çalışan işçilerin de ücretlerini tahsil etmekte sorun yaşadığını söyleyerek, "Bizden sonrakiler de aynı sorunu yaşayacak. Eren Talu bizi attığını söylüyor ancak işi bizim bıraktığımızı unutuyor galiba. İşine geldiği için böyle davranıyor" dediler. İşçilerin çoğu, içeride kalan en az 4 bin TL'lik ücretlerini aldıktan sonra bir daha çalışmayacaklarını vurgularken, daha önce yaşanan sorunlarda çalışmayı sürdüren işçilerin bu defa çalışmamakta kararlı oldukları görüldü.

Fenerlilik Cimbomluluk abartıldı
Fenerbahçe bayrağı çekmek gibi girişimlerin abartıldığını söyleyen işçiler, içeride paralarının kalmasının basit bir iş olmadığını belirterek, kalan ücretlerini alma mücadelesinin "Galatasaraylı ya da Fenerbahçeli" olmakla açıklanamayacağını dile getirerek, "Bu olay beşinci kez yaşanıyor. Bu stadın yapımını ciddiye almadıkları ortada. Krediyle cepten harcanan paralarla inşaatı bitirmeye çalışıyorlar" dediler.