Bank-Sen'den Hopa tutuklularına destek

Bank-Sen "Halklar yargılanamaz, gelecek hapsedilemez" başlıklı bir yazılı açıklama yaparak Hopa davası kapsamında yargılananlara desteğini ifade etti.

"Halklar yargılanamaz, gelecek hapsedilemez !

Hopa tutukluları ile dayanışmaya

31 Mayıs’ta Hopa’da emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun polis saldırısı ile yaşamını yitirmesinin ardından, AKP’yi protesto etmek isteyen binlerce insan arasından 28 kişi, 17 yıldan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle 9 Aralık-Cuma günü Ankara’da yargılanmaya başlayacak.

Ülkesini, yaşam hakkını, doğayı savunanlar halktan yana aydınlar-gazeteciler, parasız eğitim-sağlık isteyenler, haklarını savunanlar ve kullananlar AKP’nin ileri demokrasisi’nde karşılarında AKP’nin rejimini buluyorlar. Hopa tutukluları, yeni rejimin halkımıza biçtiği kaderi gösteriyor masum bir protesto gösterisinden dolayı gencecik, insanların asılsız suçlamalarla aylarca tutuklu kalması.

Kitaplardan, kesilmiş kısa saçlardan, şemsiyelerden ve flamalardan oluşturulan gerekçelerle geleceğimiz olan gençleri hapsedilmeye, halkımıza, ülkemize ve geleceğimize dair olan sorumluluğumuz yargılanmaya çalışılıyor.

Diktatörlük heveslileri “hukuksuzluğu” hukuk diye yutturmaya çalışarak yeni rejimlerini tesis etmeye, halkımızı ve geleceğimizi esir almaya çalışmaktadır. Yargılamaya çalıştıkları sadece gençlerimiz değil, sadece Hopa tutukluları değil, AKP’nin yeni rejimine biat etmeyen, kulluğu reddeden herkestir.

Diktatörler herkesi yargılamak isterken, herkes diktatörleri yargılayacak.

9 Aralık günü geleceğimizi hapsetmek isteyenlere karşı Ankara Adliyesi önünde emekçi, öğrenci, aydın, sanatçı hep beraber olacağız.

Tarihin ve halkın yargısında, ülkemiz ve insanlık adına utanç verici tutuklamaların kaldırılmasını talep ediyor üye ve dostlarımızı 9 Aralık Cuma günü saat 09:30’da Ankara Adliyesi önünde olmaya çalışıyoruz.

DİSK/Bank-Sen Genel Yönetim Kurulu