BBG’den sonra ‘biri bu ülkeyi gözetliyor’ yarışması

İngiltere’de “Biri Bizi Gözetliyor” adlı reality show’un yayıncısı Channel 4, şimdi de yarışmacıların iz bırakmadan polisten kaçmaya çalıştıkları “Hunted” (“Av”) adlı bir yarışmayı yayına koymaya hazırlanıyor.

Dış Haberler

Türkiye’de “Biri Bizi Gözetliyor” (BBG) adıyla ekranlara gelen, “Big Brother”ın İngiltere’deki yayıncısı Channel 4 ölçek büyütme hazırlığında. BBG’nin yayınına 5 yıl önce son veren kanal, bu kez “Hunted” (“Av”) adlı bir yarışma programıyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Programda yarışmacılar, siber güvenlik uzmanları, istihbaratçılar ve eski polis şeflerinden oluşan bir ekipten kaçmaya çalışacak. Uzmanların mobese kameraları ve izleme teknolojilerini kullanacağı kaydedilirken, izleme ekibinin başına da eski Scotland Yard Örtülü Operasyonlar Şefi Kevin O’Leary’nin getirileceği açıklandı.

Yarışmanın 10 Eylül’de yayına gireceği belirtilirken, Channel 4 yetkilisi Dom Bird, yeni programla ilgili olarak, “Eğer ortadan kaybolmanız gerekse ne yapardınız ve ne kadar süre izinizi kaybettirebilirdiniz? Biz bunun doğru mu yanlış mı olduğu hakkında bir yargıda bulunmuyoruz. İzleyiciler programı seyredip, çok fazla gözetimin olup olmadığına kendileri karar verecekler” diye konuştu.