Şehir Tiyatroları son sözü karanlığa bırakmayacak!

Yönetimi AKP’li bürokratlara devredilen Şehir Tiyatroları, iki gün sonra yeniden perde açacakken, şehir tiyatrosu sanatçıları son sözü karanlığa bırakmamakta kararlı.

Yeni yönetmelikle yılların sanat kurumunun adeta bir şube müdürlüğüne çevrilmek istenmesinin ardından tiyatrolar perdelerini yeni dönem için açmaya hazırlanıyor.

"Susmayacağız"
Konuya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN), 30 Eylül 2012 Pazar günü Saat 16.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde Kardeş Türkülerin dayanışma konseriyle birlikte bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 2012 - 2013 sezonuna “Muhafazakar Sanat” çığlıkları arasında ve bir gecede yürürlüğe sokulan “Yeni Yönetmelik”in anlayışı ve işleyişi altında girdiğinin belirtildiği açıklamada, bu yönetmelik nedeniyle tiyatronun, özgür ve özerk tiyatro üretimden biraz daha uzaklaştırıldığı ve yönetiminin sanatçılardan büyük oranda arındırıldığı vurgulandı.

Son sözü karanlığa bırakmayacağız
“Bu yıl Yönetim Kurulu Başkanı artık Genel Sanat Yönetmeni değil, atanmış bir bürokrat ve yaklaşık bir asırdır bir sanat kurumu olarak tanımlanan Şehir Tiyatroları da belediyenin bir Şube Müdürlüğü” denilen açıklamada, aylar önce “Susmuyoruz” diyerek çıktıkları bu yolculuğa “Susmayacağız” diyerek devam edecekleri ifade edildi.

Sanatçıyı değerli kılanın yalnızca yetenek ve birikimi değil “seçimleri”nin de olduğuna inandıklarının belirtildiği açıklamada, son sözü karanlığa bırakmayacağız… Ve “RAĞMEN” de olsa perdelerimizi açıp, seyircimizle buluşacağız… 2012 - 2013 tiyatro sezonu kutlu olsun… Hepimizin alkışı her zaman bol olsun…”

(soL - Haber Merkezi)