Feminist Edebiyatçılar'dan Emrah Serbes'e sert 'maço' çıkışı: Kalemden de kelamdan da uzak dur

Feminist Edebiyatçılar Platformu'ndan Emrah Serbes'e açık mektup var. Romanı 'Deliduman'ı eleştirenlere yönelik, "Sizi gerçekten hırpalarım. Ondan sonra her aynaya baktıklarında beni hatırlarlar" diyen yazar Serbes'e, feminist edebiyatçılar "Kalemden de kelamdan da kumu yeterince dövdüğüne kani olana dek uzak dur" diye seslendi.

Yazar Emrah Serbes, 19 Ağustos 2015’te Kanaltürk’te yayınlanan "Bunu Konuşalım" programında, romanını eleştirenlere "Ben ne Elif Şafak’a benzerim, ne de Orhan Pamuk’a benzerim. Eğer beni hırpalarsanız, ben de sizi hırpalarım. Asla arkanızdan konuşmam, asla yazı yazmam, asla polemiğe girmem ama sizi gerçekten hırpalarım. Ondan sonra her aynaya baktıklarında beni hatırlarlar" diye seslenmişti.

Bianet'in haberine göre; Feminist Edebiyatçılar Platformu, Emrah Serbes’e yazdıkları açık mektupta bir yazarın romanları hakkında eleştiri yazanları fiziksel şiddetle tehdit etmesini eleştirdi.
Deliduman üzerine kadın eleştirmenler tarafından yazılan eleştirilerde, romandaki dilin maçoluğuna vurgu yapıldığını vurgulayan feminist edebiyatçılar, hırpalanmakla tehdit edilmenin ironik olduğunu ifade etti. Platform, Serbes’in kullandığı dile de gönderme yaparak "Kalemden de kelamdan da kumu yeterince dövdüğüne kani olana dek uzak dur. Çünkü aslanım, bundan böyle Feminist edebiyatçılar olarak Söz’ümüzü sizin gibilere kaptırmaya niyetimiz yok" gibi ifadeler de kullandı. Mektupta şöyle denildi: "Nitelikli edebiyat eleştirisi,  nesnel ölçütler koyabilecek ödül jürilerinden yoksun, hatır gönül ilişkileri, cinsiyetçi dedikodularla bezeli edebiyat dünyasında, romanları hakkında eleştiri yazanları fiziksel şiddetle tehdit eden bir yazar eksikti, çok şükür o da oldu. Nasıl mı? Emrah Serbes, boks yapıyor. Emrah aynaya bakıyor."