Aynı tuvalette görüldüler

Basın camiasında büyük şok! Ertuğrul Özkök ile Hasan Cemal'in aynı tuvalete girdikleri ileri sürüldü.

soL (HABER MERKEZİ) Medya dünyası büyük bir şok yaşıyor. Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile Milliyet yazarı Hasan Cemal'in aynı tuvaleti kullanırken görüldükleri ileri sürüldü. Her iki gazetecinin de özel tuvaletleri olmasına karşın umumi tuvaletleri kullanmaları soru işaretlerine neden oldu.

İddiaya göre, Özkök, geçtiğimiz perşembe günü saat 11.13'te Doğan Medya Center'ın umumi tuvaletine girerek lavaboda ellerini yıkamaya başladı. Aradan yarım dakika geçtikten sonra, aynı tuvalete Hasan Cemal'in girdiği, aynaya bakarak saçlarını düzelttiği ileri sürüldü. Saat 11.14 sularında birlikte tuvaletten çıkan Özkök ve Cemal'in birbirlerine selam verdikleri söylenirken, aralarında bir diyalog geçip geçmediği öğrenilemedi.

Bu bir haber midir?
soL okurlarından özür diliyoruz. Yukarıdaki saçmalık, bir haber değildir. Ancak her gün onlarca örneğini gördüğümüz bu türden "haber"lerden bir tanesi dünkü ve bugünkü gazete ile internet sitelerinde o kadar fazla yer aldı ki, dayanamadık ve bu işin sorumlusu olan Doğan Haber Ajansı'nın yaptığı "haber"i protesto etmek için bu yöntemi seçtik.

Büyük ayıp, ölçüsüz çirkinlik
Doğan Haber Ajansı'nın dün bir kadın muhabirin imzasıyla dağıtıma soktuğu haberde, Kocaeli'de bir bayan hakemin erkek hakemlerin soyunma odasına girdiği iddiaları nedeniyle soruşturma açıldığı yazılıyordu.

Soruşturma, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlisinin şikayeti üzerine açılmış. Yazılı dilekçesinde "kendi soyunma odası olmasına karşın erkek hakemin odasına girdi, içeride başka birisi daha vardı, kapı açıktı" diye şikayette bulunan görevlinin nasıl bir kişiliğe sahip olduğu tahmin edilebilir. Belki bu olayda haber değeri taşıyan tek unsur bu: Hastalıklı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlisi.

Ama ne yazık ki, aralara hakemleri kollayan unsurlar serpiştirilmesine karşın, olay "kadın hakemin erkek soyunma odasına gimesi" biçiminde kodlandı. Kullanılan fotoğraflardan, başlığa kadar, hemen her yerde hastalıklı kafayla ortaklaşıldı, röntgencilik teşvik edildi ve insanların kişilik haklarına saldırıldı.

Bu habercilik anlayışını protesto ediyor ve basın emekçilerini bu çirkinliğe karşı direnmeye davet ediyoruz.

(Haberin nasıl verildiğine ilişkin bazı örnekler aşağıya çıkarılmıştır)

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9367908.asp?top=1

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ampKategori=turkiye&ampArticleID=890452&ampDate=06.07.2008&ampver=73

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=349151

http://www.haberler.com/hakem-camiasi-karisti-haberi/

http://www.sabah.com.tr/2008/07/07/haber,11C8F71DFAEA4C29A127FF1CAE11F88C.html