“AKP’ye diye bizi kandırdılar”

Atasay’ın sahibi Cihan Kamer ve Hasan Doğan’ın satın aldıkları Eyüp’te bulunan bir arsanın yeşil alan statüsünden çıkarılması için AKP’nin, belediye meclisindeki diğer partilerden “Biz buraya AKP il binası yapacağız” diyerek destek aldığı ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) Eyüp'te Atasay'ın sahibi Cihan Kamer ve Hasan Doğan'a ait bir arsanın yeşil alandan çıkarılması konusunda, belediye meclisi üyeleri, AKP'liler tarafından kandırıldıklarını iddia ettiler.

Eyüp Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Lütfi Gündoğdu, şunları söyledi: "Bu çevrede 30-40 yıldır hatta 50 yıldır ikamet eden vatandaşların 2 katlı veya 2.5 katlı evleri vardı. Buralar da bu şahıslar tarafından toplanmaya çalışılmıştı. Bunun nedenini araştırıp sorduğumuz zaman, bize, buraya Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı binasının yapılacağı söylenmişti. Biz o zaman benim içinde bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi grubu ile birlikte onay vermiştik. Fakat daha sonradan aldığımız bilgiler neticesinde, bunun tamamen bir kandırmaca olduğunu, burada bir iş plazası yapılmaya çalışıldığını öğrendik. Vatandaşların 30-40 yıldır yaşadıkları evlerin, ellerinden, 'Burası yeşil alan olacaktır. Siz buralarda ileride hiçbir imar durumu olmayacaktır. Dolayısıyla siz buraları terk edin, satın' denilerek ucuza alınmaya çalışıldığını öğrendik."

CHP'li üye Ali Galip Mamal ise arsayı kimlerin satın aldığına açıklık getirmek istediğini belirterek, "Hasan Doğan rahmetli Futbol Federasyonu Başkanı, Altınsay (Atasay) Kuyumculuğun sahibi ve Aydınlı Giyim yani halk arasında tesettür giyim olarak bilinen üç kişi tarafından bu arsa alınmış" dedi. Mamal, CHP'nin bu meselede ret oyu vermiş olduğunu söyledi.

Söz konusu arazide AKP İl Binası yapılacağı gerekçesiyle, 17 Şubat 2005'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce plan tadilatına gidilerek, arsanın statüsü, 'ticaret ve hizmet' olarak değiştirildi.

Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Buraya AKP İstanbul İl Teşkilatı'nı yapacaklar diyor haberde. Eline diline dursun. AKP, İstanbul İl Teşkilatı'nı, 1.5-2 yıl önce Sütlüce'de başlamış olan bir yere taşıdı. Böyle bir iftira olur mu? Ondan sonra diyoruz ki, bu yalan yanlış haberi yapan gazeteleri almayın. Biz medya patronlarının kurduğu parti değiliz, milletin kurduğu partiyiz. Farkımız bu" demişti.