3 yaşındaki Dilan tecavüz yüzünden mi öldü?

Dün Siverek’te hayatını kaybeden 3 yaşındaki Dilan’ın ölüm nedeni yuttuğu boncuk olarak açıklanırken, Dilan’ın ölüm nedeninin tecavüz olduğu iddiası sosyal medyada en fazla konuşulan konu oldu. Dilan’ın bugün açığa çıkan otopsi raporunda ise, "Vajinal bölgenin normal görülmediği tespit edildi" ifadesi yer aldı.

Dün Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde evinin önünde 3 yaşındaki Dilan’ı yerde gören yakınları sağlık ekiplerine bildirdi. Dilan Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Gürakar Beldesi'nde meydan geldi. Evinin önünde oynayan 3 yaşındaki Dilan’dan bir süre haber alamayan yakınları evin önüne çıktı. Küçük kızı yerde hareketsiz gören yakınları ilk yardım ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri nefes almadığını tespit ettikleri küçük kıza müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından Dilan Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Küçük kız yolda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Durumu fark eden doktorlar telefonla uyarıldı!
Hayatını kaybeden Dilan’ın ölüm nedeni ilk önce yuttuğu boncuk olarak açıklandı. Ancak daha sona 3 yaşındaki Dilan’ın tecavüz sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. İddialara göre Dilan’ın yüzünde morluklar olduğunu fark eden doktorlar, bebeğin vajinal bölgesinde de kanama olduğunu fark etti.

Bu iddia sosyal paylaşım sitesi twitter’da Türkiye’de en çok konuşulan konu oldu. Twitter’da 112 doktorunun çocuğun vajinal bölgesindeki kanamayı fark ettiği ancak olayı büyütmemesi konusunda telefonla uyarıldığı iddia edildi.

‘Vajinal bölgenin normal görülmediği tespit edildi’
Bugün Dilan bebeğin ön otopsi raporu açığa çıkarken, raporda "Ağzın sol tarafında hafif kan görüldü. Vajinal bölgenin normal görülmediği tespit edildi. Vajinada kan izine rastlanmadı. Ölüm nedenin tespit edilmesi için müteveffa Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Müteveffa üzerinde üzerinde kan, tükürük, salgı gibi DNA örneklerinin tespit edilerek ölüm nedeninin belirlenmesi ve rapor halinde gönderilmesine karar verildi" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

Diyarbakır Adli Tıp’ın yaptığı otopside Dilan’ın boğazına kaçarak ölümüne neden olduğu ileri sürülen boncuk da bulundu. Ancak rapor savcılığa ulaşmadı. Tecavüz iddiaları ile ilgili bulgular için araştırma sürdürülüyor.

(soL-Haber Merkezi)