soL’da köklü dönüşümün düğmesine bastık: İşte ilk planlarımız

Yalnızca haber portalımız değil, bir medya grubu olarak soL’un tümünü kapsayan bir dönüşüm sürecindeyiz.

Haber Merkezi

Değerli soL takipçileri,

Bir süredir, sessiz sedasız hazırlanıyorduk. Seçim karmaşasının ortasında Kadıköy’deki yeni ofisimize taşındık, bir yandan haber yaparken bir yandan inşaat işleriyle uğraştık. Yeni mekanımıza ve soL TV’nin yeni stüdyosuna kavuştuk.

Fakat bir mekan değişikliğinin çok ötesinde bir dönüşümü uzun süredir planlıyorduk. Şimdi düğmeye basıyoruz.

soL, 2006’da, çok erken bir tarihte, Türkiye’nin ilk internet gazetelerinden biri olarak yola çıktı. İki ay sonra 18’inci yaşımızı kutlayacağız.

Bu 18 yılda soL günlük internet gazetesinden haber portalına dönüştü. Basılı günlük gazete, radyo, internet televizyonculuğu, belgesel kanalı gibi birçok deneme yaptı. Türkiye’nin etkili medya gruplarından biri haline geldi, bir gelenek yarattı.

Şimdi yeni bir atılımın eşiğindeyiz.

Her şeyi baştan kurguluyoruz. Sitemizi tamamen değiştireceğiz. Bu değişim, elbette, vakit alacak. Mevcut sitemiz, özellikle mobilde, ihtiyaçlarımızı hiç karşılamıyor. Bir süre daha bizimle birlikte sabretmenizi diliyoruz.

Bugünden itibaren soL Haber Portalı’ndaki içeriğin değişimini görmeye başlayacaksınız. Artık, gündemdeki her olayı vermeye çalışan bir portal olmaktan çıkacağız. soL, yalnızca kendi sözüne, yorumuna ve özel haberlere yer verecek.

soL TV’nin Youtube kanalında da köklü değişiklikler olacak. Tam planlarımızın hayata geçmesi burada da vakit alacak, ancak seçim akşamı ilk denemesini yaptığımız canlı yayın formatımız bugünden itibaren hayata geçiyor. Bu akşam, Gayrettepe’de 29 işçinin hayatına mal olan gece kulübü yangınını tüm ayrıntılarıyla soL’dan izleyeceksiniz.

Belgesel kanalımız Pano’da, sırada, bir AKP belgeseli var. Birkaç bölüm halinde AKP’nin ilk çıkışından itibarenki serüvenin bugüne kadar hiç üzerinde durulmamış ayrıntılara odaklanarak bakacağız.

Dönüşümün tamamlanması vakit alacak.

Aynı zamanda, epey paraya mal olacak.

En önemli başlıklarımızdan biri, soL’un yeni dönemde takipçilerinin maddi katkılarıyla büyüyen bir medya grubuna dönüşmesi. Yeni sitemizde bunun yollarını yaratacağız.

Fakat şimdiden katkıda bulunmaya başlayabilirsiniz. En kolay yol, soL TV Youtube kanalına üye olmak.

Yolumuz açık olsun.

soL