Komünistler Defne'de başkanlığı alamadı ama planları ne? Hasırcı: 'Asıl şimdi başlıyoruz'

Türkiye Komünist Partisi Defne'de mücadelenin devam ettiğini duyurdu: "Halkımıza verdiğimiz tüm sözleri gerçekleştirmek için bir araya geleceğiz. Asıl şimdi yeni başlıyoruz."

Haber Merkezi

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen yerel seçimlerde Hatay’ın Defne ilçesini çok az bir farkla kaybeden fakat belediye meclisine 9 meclis üyesi göndermeyi başaran TKP Hatay İl Örgütü, bugün belediye meclis üyeleri, meclis üyesi adayları ve koordinasyon ekibi ile önümüzdeki dönem yapacaklarına dair toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda halk komitelerinin kurulması kararı alındı.

Toplantıda gerçekleşen seçimlere dair yapılan değerlendirmeler hakkında konuşan TKP MK üyesi Salih Bostancı, “Eğer belediyeyi kazansaydık Defne halkı kazandı diye ilan edecektik, kazanılmamasının bütün sorumluluğunu ise TKP olarak üstleniyoruz” dedi. Bostancı konuşmasına “Gerçekleşen seçimde bir yanda Defne’de paylaşmayı düşündükleri rant için gözleri dönen çeteler, para babaları, mafya simsarları ve onların kuklaları yarıştı, diğer yanda halk ittifakı yarıştı. Mücadelemiz yeni başlıyor 9 meclis üyemiz ile bu halkın bir kuruş parasını bu kirli düzene teslim etmeyeceğiz enselerindeyiz” sözleriyle devam etti. Defne Belediye Başkanı adayı Hizam Hasırcı’ya ve seçim koordinasyon ekibine yürüttükleri çalışmalar için TKP adına teşekkürlerini ileten Salih Bostancı’nın ardından Hizam Hasırcı söz aldı.

'Halkımızın tüm hakları için mücadeleye devam edeceğiz'

Tüm çalışma süresince yanında olan herkese teşekkürlerini ileten Hasırcı, “Bize güvenip oy veren halkımızın tüm hakları için mücadeleye devam edeceğiz. Halkımıza verdiğimiz tüm sözleri gerçekleştirmek için bir araya geleceğiz. Asıl şimdi yeni başlıyoruz” dedi.
 
Önümüzdeki sürece dair yol haritası çizilen toplantıda her mahallede mahalle komitelerinin oluşturulması ve Defne Dayanışma Meclisi kurulması kararı alındı. Mahalle temsilcileri, meclis üyeleri ve meclis üyesi adaylarının içerisinde bulunacağı meclisin halkın ihtiyaçları doğrultusunda bir çalışma yürüteceği dile getirildi.

Dayanışma Meclisi'nin aynı zamanda Defne Belediyesi’nde halka karşı gerçekleştirilecek her türlü suçu halka duyuracağı ve halkın belediye yönetiminde söz sahibi olması için gerekli mücadeleyi yürüteceği ilan edildi.