Metal işçileri ‘mücadeleye devam’ dedi

Bosch’ta imzalanan sözleşmenin MESS ile imzalanan mevcut sözleşmeden daha iyi olması nedeniyle günlerdir eylemde olan işçiler, Bursa Kent Meydanı'nda eylemdeydi.

Renault, Mako, Ototrim, Coşkunöz gibi farklı fabrikalardan gelen yüzlerce metal işçisi kent meydanında buluşarak “Satılmış sendika istemiyoruz” “Bizi satanı biz de satarız” diyerek sendikaları Türk Metal’i protesto etti. Patronunun işten atma tehdidine karşı birlik ve dayanışma vurgusu yapan işçiler, fabrikalarda temsilciler seçerek komiteler kurma kararı aldı. Eylemlerinin başladığı günlerde belirledikleri 3 talebi yineleyen işçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda 5 Mayıs’ta Türk Metal’den istifa edeceklerini bildirdiler.

İşçilerin söz konusu üç talebi ise şöyle:

Ücretlerimiz Bosch sözleşmesi baz alınarak yeniden ayarlanmalı. Bu konuda MESS’e kabul ettirmek üzere ek protokol için net bir mücadele programı çıkartılmalıdır.

Temsilcilerimiz başta olmak üzer sendika yöneticilerimizi demokratik bir yöntemle biz seçmek istiyoruz. Bunun için derhal en başta bu süreçte işçinin güvenini kaybeden temsilci ve yöneticiler görevden alınmalı, arkasından temsilcilik seçimlerinden başlayarak yönetim kademleri yeniden belirlenmelidir.

Yaşadığımız süreçten dolayı hiçbir işçinin işine son verilmeyeceği konusunda garanti alınmalıdır.