Ebola'nın yetim bıraktığı çocuklar terkediliyor

Birleşmiş Milletler'e göre Batı Afrika ülkeleri Gine, Liberya ve Sierra Leone'de Ebola salgını yüzünden ebeveynlerinden birini ya da her ikisini de kaybeden çocukların sayısı 3 bin 700'e ulaştı.

Birleşmiş Milletler, Ebola salgını nedeniyle aile fertlerini yitiren çocukların sayısının 3 bin 700'e ulaştığını, çocukların bakımını üstlenecek kişilerin bulunması gerektiğini açıkladı. Açıklamada, Ebola virüsünden duyulan korku nedeniyle ''hasta bir çocuğa yardım eli uzatmak gibi en temel insan içgüdülerinden birinin, olası bir ölüm cezası haline dönüştüğü'' belirtildi.

Açıklamaya göre UNICEF bazı yetimleri, anne-babalarının öldüğü hastanelerde tek başına bırakılmış halde buldu. Yaşadıkları yerlerde kalan yetim çocuklardan bazıları ise, eğer şanslıysalar, hiçbir surette kendileriyle fiziki temasa geçmeyen komşuları tarafından bakımları üstlenildi.

Liberya hükümetinin baş tıp danışmanı, ülkedeki yetim çocuklardan kimilerinin akrabaları tarafından sahiplenildiğini, fakat kimi durumlarda Ebola salgınından duyulan korkunun aile bağlarının önüne geçtiğini söyledi.