Donetsk'teki McDonald's binaları aşevi olacak

Ukrayna'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki McDonald's restoranlarının, muhtaç durumdaki yoksullar için aşevlerine dönüştürüleceği belirtiliyor.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun Interfax Haber Ajansı'ndan aktardığına göre, Ukrayna'dan bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Yüksek Konseyi Başkanı Boris Litvinov Donetsk’teki McDonald’s restoranlarının şehirdeki muhtaç kişilerin ücretsiz yemek yiyecekleri bir yemekhane şeklinde tesis edileceğini bildirdi.

Litvinov konu ile ilgili olarak “Şu an fastfood ağı çalışmıyor. Yer ve ekipmanlar şehirdeki dar gelirli aileler için yemek hazırlanması ve dağıtımı için kullanılacak” ifadelerine yer verdi.

Donetsk’te 2014 yılı nisan ayında Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin ilan edilmesinin ardından çalışmalarını durduran üç adet McDonald’s restoranı bulunuyor. Şehir şu an durmadan devam eden çatışmalar nedeniyle yiyecek ve gıda sıkıntısı çekerken, şehir sakinleri emeklilik maaşı ve çocuk bakım yardımı dahil iki aydır sosyal ödemeleri alamıyorlar.