Almanya'da kanlı baskınlar tekrarlanabilir

Almanya'da gençler ve şiddet konusunda yapılan araştırmada her 7 çocuktan birisinin aşırı ırkçı olduğu, uyuşturucu ve bilgisayar oyunları bağımlısı olduğu ortaya çıktı.

soL (DIŞ HABERLER) Almanya'da 15 yaşındaki toplam 44 bin 610 gençle yapılan araştırmanın sonucu her yedi gençten birinin "aşırı ırkçı" olduğunu ortaya koydu.

Hannover Kriminoloji Araştırmaları Enstitüsü (KFN) tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble "büyük korku duyuyorum" dedi.

Araştırmaya göre her 7 çocuktan biri "çok ırkçı" olduğunu söylerken, yüzde 29,7'si "Almanya'da çok sayıda yabancı" olduğu tepkisinde bulunuyor.

Anket kanlı okul baskının ardından tartışılan "şiddet içerikli oyunlar" tartışmasını da yeniden alevlendirecek. Zira 15 yaşındaki geçnlerin yüzde 4,3'ü video oyunları oynarken bunların yüzde 15,8'inde bir bağımlılık davranışı ortaya çıktığı kaydedildi. Gençlerin her gün 4,5 saat bilgisayar önünde oyun oynadığı belirtildi.

Ankete göre her 5 gençten biri haftada en az bir kez alkol içtiğini, yüzde 14,3'ü esrar kullandığını ve yüzde 4'ü LSD veya kokain gibi ağır uyuşturucu türü kullandığını belirtiyor.

Geçtiğimiz hafta Baden-Württemberg eyaleti Winnenden kentindeki Albertville Lisesi, 17 yaşındaki eski bir öğrencisinin silahla okulu basmasının ve 15 kişiyi öldürmesinin ardından anketin sonucunu merakla bekliyordu.