SYRIZA'dan bir çark daha: Göçmen toplama kampları kapanmıyor

Göç Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Tasia Hristodulopulu Yunanistan genelinde bazı kapalı tip göçmen merkezlerinin kapatılmayacağını söyledi. Toplama kamplarını andıran bu mekanlar Yunanistan'da insan hakları ihlallerinin yaşandığı mekanlar olarak biliniyor.

Bakan Yardımcısı Hristodulopulu’nun kararı, kendisiyle görüşen Yunanistan Sınır Polisleri Federasyonu’nu memnun etti. Federasyon görüşme sonrası yayımladığı açıklamada “Sayın Hristodulopulu, gerek varlıklarına ihtiyaç duyulması gerekse de özel şartlar nedeniyle bazı kapalı tip göçmen merkezlerinin çalışmaya devam edeceğine açıklık getirdi” ifadelerine yer verdi.

Bu bağlamda Drama’nın Paranesti bölgesinde, İskeçe’de ve Meriç ilinde bulunan göçmen merkezlerinin açık merkezlere dönüştürülmemesi bekleniyor.

Öte yandan Göç Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Tasia Hristodulopulu’nun “sınır dışı edilemeyen” kategorisindeki göçmenleri barındırmak için de terk edilmiş otelleri kullanma niyetinde olduğu belirtiliyor.

Sınır Polisleri Federasyonu'nun açıklamasında, Bakanlığın kaçak göçmenlerin kimliklerini belirleme işlemlerinin yapılacağı yeni İlk Karşılama Göçmen Merkezleri açmayı planladığını belirtti. Şu an için sadece Evros ve Midilli'de karşılama merkezi bulunuyor.