New York'ta yakalanan iki IŞİD'li için hapis cezası istendi

Kazakistan vatandaşı Akhror Saidakhmetov Brooklyn, New York'ta IŞİD'e maddi destek sağlamaktan suçlu bulundu.

Dış Haberler

Kazakistan vatandaşı Akhror Saidakhmetov Brooklyn, New York'ta IŞİD'e maddi destek sağlamaktan suçlu bulundu.

Dava vekili McCord "Akhror Saidakhmetov IŞİD'e maddi destek sağladığını itiraf etti ve ABD'de de terör saldırıları düzenlemeyi plandığını belirtti" açıklamasında bulundu. McCord ayrıca "Ulusal Savunma Bölümü'nün ilk önceliği terörle mücadeledir. Bu dava IŞİD için ülkemizde ya da ülkemiz dışında şiddet eylemleri gerçekleştirmeye çalışanları sorumlu tutacağımızı ve engelleyeceğizi bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Saidakhmetov'un Suriye'ye gitmeyi planladığı ve orada terör saldırıları gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtilirken kendisi ile birlikte ele geçirilen Abdurasul Juraboev'in de Suriye'ye geçişinin engellendiği ifade edildi.

2014-2015 arasında Saidakhmetov ve Juraboev'in IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gitmeyi planladığı ve konuşma kayıtlarında Saidakhmetov'un Suriye'ye gidemezse uzun namlulu bir silah alarak ABD polisine bir saldırı gerçekleştireceğini ifade ettiği belirtildi.

Saidakhmetov, Türkiye'ye giden bir uçağa binmeye çalışırken gözaltına alınmıştı. Aynı gün gözlatına alınan Juravoev de Türkiye'ye gitmek üzere aldığı bir uçak bileti ile yakalanmıştı. Saidakhmetov'un 15 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor.