Meksika'da bir gazeteci daha öldürüldü

2000 yılından beri 219 gazetecinin katledildiği Meksika'da geçtiğimiz pazar günü yerel El Politico gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ricardo Monlui Cabrera ailesinin önünde vurularak öldürüldü.

Dış Haberler

Meksikalı gazeteci Ricardo Monlui Cabrera, karısı ve çocuğu ile Veracruz'da bir restorandan ayrılırken sokak ortasında vurularak öldürüldü.

teleSUR'un haberine göre, 2012'de dokuz Veracruzlu gazetecinin bir ay içerisinde öldürülmesinin ardından kurulan Gazetecileri Koruma Komisyonu başkanı Jorge Morales ailenin diğer üyelerine zarar gelmediğini açıkladı.

Monlui, El Politico adında yerel bir gazetenin editörlüğünü yapıyor ve yerel sorunlarla birlikte şeker kamışı endüstrisine dair yazılar yazıyordu.

Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre 2016'da en az 48, 2015'te ise en az 72 gazeteci Meksika'da hayatını kaybetti. Olayların sorumlularının cezasız kalması, katillerin adalet önüne nadiren çıkmasına neden oluyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler'in Şubat ayındaki açıklamasına göre, Latin Amerika'da gazeteciler için en tehlikeli ülke Meksika.