Londra saldırganının vurulduğu an

Londra'da önceki gün düzenlenen saldırıda 5 kişiyi öldüren ve kendisi de polis tarafından vurulan saldırganın İngiliz vatandaşı Khalid Masood olduğu açıklandı. Masood'un parlamento bahçesinde bir polis memurunu bıçaklayıp öldürdükten sonra diğer polisler tarafından vurulduğu anın görüntüleri de yayımlandı.

Daily Mail gazetesi, 52 yaşındaki Masood'un İngiltere'nin Kent şehrinde Adrian Elms adıyla doğduğunu, hayatının büyük bir bölümünde Birmingham'da yaşadığını ve Müslüman olduktan sonra adını değiştirdiğini belirtti.

Londra Emniyet Müdürlüğü, Masood'un son dönemde herhangi bir soruşturmaya maruz kalmadığını fakat geçmişte izinsiz silah bulundurma gibi suçlardan adli sicil kaydı olduğunu bildirdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May de Çarşamba günü, Londra'daki saldırıyı düzenleyen kişinin İngiltere doğumlu olduğunu ve birkaç yıl önce iç istihbarat servisi MI5 tarafından 'radikalleşme' şüphesiyle izlendiğini söyledi.

Masood'un terörle ilgili herhangi bir suçtan kaydı olmadığı açıklandı. İngiliz gazeteleri de bugün, Masood'la ilgili çeşitli bilgilere yer verdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Scotland Yard, Masood'un, ilk olarak 1983'te hukuki cezai yaptırım gerektiren fiil nedeniyle son olarak da 2003'te bıçak bulundurmaktan suçlu bulunduğunu belirtti.

Parlamento bahçesindeki polis memurunu bıçakladıktan sonra vurulan Masood, hastaneye kaldırılmıştı.

Masood'un parlamento bahçesinde bir polis memurunu bıçaklayıp öldürdükten sonra diğer polisler tarafından vurulduğu anın görüntüleri de yayımlandı.