KYB ve Goran'dan 'bölgesel hükümet' anlaşması

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi (Goran), daha önce aldıkları Süleymaniye, Halepçe, Raperin ve Germiyan’ın idaresi için bölgesel bir hükümet kurulmasına kararın uygulamayı geçmesi için anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi'nin (Goran) politbüroları bugün Süleymaniye’de bir araya geldi.Toplantıda Kürdistan Bölgesi ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Rûdaw'da yer alan habere göre toplantı ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, alınan kararlar şöyle sıralandı:

- Kürdistan Parlamentosu’nun aktifleşmesinden sonra Kürdistan Bölgesi ve tartışılan bölgelerde referandumun yapılması için tüm hazırlıklar başlatılacaktır.

- Süleymaniye, Halepçe, Raperin ve Germiyan’ın idaresi için bölgesel bir hükümetin kurulmasına yönelik daha önce alınan karar uygulamaya geçirilecektir.

- Ramazan Bayramı’ndan sonra özellikle Kürdistan Bölgesi’ndeki sorunların çözümü için yeniden toplanılacaktır.

Toplantıya, Goran’dan Ömer Seyid Ali, Muhammed Tofik Rahim, Osman Haci Mahmud, Samal Abdullah ve İsmail Namık, KYB’den ise Hero İbrahim Ahmed, Hakim Kadir Hemecan, Refet Abdullah ve İmad Ahmed katıldı.

KYB Başkanlık Konseyi'nin 20 Haziran'da düzenlediği toplantıda, Goran ile anlaşmanın uygulanması için bir heyetin görevlendirildiği bildirilmişti.

Başbakan ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, dün Süleymaniye'de KYB Genel Sekreteri Celal Talabani'nin evinde Talabani'nin eşi, KYB Politbüro Üyesi ve “Çoğunluk Kanadı'nın lideri” Hero İbrahim Ahmed ile bir araya gelmişti.