Hintli tarikat lideri tecavüz suçundan 10 yıla mahkum edildi

Hindistan'ın Rohtak kentinde tarikat lideri Gurmeet Ram Rahim Singh iki kadına tecavüzden suçlu bulunarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hindistan'ın Rohtak kentinde tarikat lideri Gurmeet Ram Rahim Singh iki kadın tarikat üyesine tecavüzden suçlu bulunarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tarikat üyelerinin çıkarabileceği olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri alındı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, mahkeme kararının açıklanmasından sonra çıkabilecek olayları önlemek için, mobil internet bağlantıları kesildi, sokaklarda dikenli tellerle barikatlar kuruldu, kontrol noktalarına askerler yerleştirildi. Gerektiği takdirde güvenlik güçlerinin silah kullanabileceği belirtildi.

50 yaşındaki Gurmeet Ram Rahim Singh kendisini "Gerçek ticaret tarikatının" (Dera Sacha Sauda) lideri ilan etmişti. Yapılan açıklamaya göre tarikatın dünyada 60 milyon müridiyle siyasi bir etkisi olduğu belirtildi.

Geçen hafta tarikat liderinin suçlu olduğunun açıklanması üzerine Hindistan'ın kuzeyindeki Panchkula'da 100 bin kişi ayaklanmış, binalar kundaklanmış ve televizyon kanallarının naklen yayın araçları tahrip edilmişti. Polisin ateş açması üzerine 37 kişi ölmüş, en az 250 kişi de yaralanmıştı. 

Gurmeet Ram Rahim Singh'e yöneltilen suçlamalar arasında aynı zamanda bir gazeteciyle eski bir tarikat mensubunun öldürülmesini teşvik etmek de bulunuyor.