Suriyeli sığınmacılar isyan çıkardı

İslahiye’deki Suriyeli sığınmacılar Türkmenlerin çadır kente gelmesine karşı isyan başlattı. Kilis’teki sığınmacılar ise kamptaki koşulların yetersizliği nedeniyle eylem yaptı.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kalan Suriyeli sığınmacılar bugün isyan çıkardı. Lazkiyeli Türkmenlerin çadır kente gelmesini istemeyen Suriyeli sığınmacılar, kampta bulunan yetkililerle tartıştıktan sonra isyan başlattı. İsyancılar silahlarıyla birlikte kampta bulunan polisleri rehin aldı.

Türkler ve Suriyeliler karşı karşıya geldi
İsyanın ilçede duyulması üzerine tepki gösteren çok sayıda kişi kampa gelerek içeriye girmek istedi. Çıkan kavga sırasında maddi hasar meydana gelirken dört jandarma ve dört sivil yaralandı.

İsyanı bastırmak için Gaziantep ve Nurdağı ilçesinden polis ve jandarma getirildi. İsyan çıkan bölgeye gelen özel harekat polisleri havaya ateş ederek kamptan içeri girerken ilçede yaşayan bazı Türkler mültecilere saldırmak istedi. İsyan sırasında Suriyeliler kamp girişinde bulunan Türk bayrağını indirerek yerine kendi bayraklarını astılar. Bir süre sonra ilçedeki Türkler asılan bayrağı indirip Türk bayrağını tekrar astı.

Islahiye’de sığınmacılardan eylem
İslahiye’nin yanı sıra bir diğer olay da Kilis’te yaşandı. Öncüpınar Sınır Kapısı yakınındaki konteyner kentte kalan sığınmacılar, kendilerine yeteri kadar su, klima, buzdolabı verilmediği ve marketlerde yapılan işlemlerin ağır yürüdüğü gerekçesiyle eylem yaptı.

Eylemin dağılması için uyarı yapılması üzerine taşla karşılık veren sığınmacılara polis ve jandarma biber gazıyla müdahale etti. Çok sayıda kişinin biber gazından etkilendiği eylem sona ererken çok sayıda asker ve polisin eylem yapılan yere sevk edildiği öğrenildi.

(soL - Haber Merkezi)