Fatma Şahin protestolara hâlâ anlam veremiyor: 'Turnuva için 40 milyon avro ödemiştik'

Tenis turnuvası kapanışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ulaştırma Bakanı ile birlikte yuhalanan Fatma Şahin, protestolara hâlâ anlam veremiyor. Şahin son açıklamasında da “Oysa ki turnuva için 40 milyon avro ödedik” diye konuştu.

Tenis turnuvası finalinde yuhalanmasını hâlâ anlamlandıramayan ve bu duruma çok içerleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, son yaptığı açıklamada “O turnuva için 3 yıl önce 40 milyon avro para ödendi" dedi.

Turnuvanın kapanışı töreninde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yuhalanmış, Ulaştırma Bakanı protestolar üzerine sahayı terk etmek zorunda kalmıştı.

Bakan Fatma Şahin Habertürk TV'de Balçiçek İlter'in sunduğu Söz Sende programına katıldı.

“Eşim istedi gittik, kafamızda kupa vermek, konuşma yapmak yoktu”
Fatma Şahin, "Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tenis turnuvasının finalinden sonra meydana gelen protestolar karşısında ne hissettiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Turnuvayla alakalı dünyanın en büyük organizasyonu, dünyanın en iyi kadın tenisçisi Türkiye'de. Ve bütün dünya bunu izliyor. O turnuva burada yapılsın diye 3 yıl önce 40 milyon avro para ödendi. Çok önemli. Eşim iyi bir tenis severdir. 'Ben gitmek istiyorum' dedi. Federasyona söyledik, 'Çok mutlu oluruz, buyrun gelin' dediler. Bu şekilde gittik.

Hiç kafamızda kupa vermek, konuşma yapmak yoktu. Federasyon Başkanı dedi ki 'Bakanım 2020 çok önemli. Şu anda 170 kanal İstanbul'a bağlandı ve turnuvayı izliyor. 2020'ye hazır olduğumuzu sizden bir iki cümleyle almak istiyoruz' dediler... 'Böyle bir gelenek var mı?' dedik, onlar da daha geçen yıl 'Dünya voleybol turnuvasında bu şekilde oldu. O ülkenin Başbakan yardımcısı kupayı verdi' dediler. Önce Kadir Bey anons edildi. Bir yuhalama sesi duydum. Anlam veremedim, o kadar güzel bir ortam ki... Elime mikrofonu verdiler o sırada şunu düşündüm şu anda tüm dünya İstanbul'a bağlandı. Ben vermem gereken olumlu mesajı vermeliyim. Ülkemi en az zararla buradan çıkarmalıyım diye düşünerek hareket ettim... Sonradan kupayı verirken alkış başladı."

(soL- Haber Merkezi)