Dilan 1 Mayıs’ta Taksim’de

Geçen 1 Mayıs’ta polisin attığı gaz fişeğiyle vurulan Dilan, bu yıl da 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağını, hükümetin yasakla korkutma çabalarının boşa çıkacağını söylüyor. Dilan'a ailesi de eşlik edecek.

Rıfat Doğan
Dilan Alp, geçen yıl 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isterken polisin gaz fişeğiyle yaralandı, hastanede kaldı. Hey Tekstil işçisi Ali Ekber Alp’in kızı olan Dilan, haklarını alamayan babası için 1 Mayıs’a gittiğini belirtmişti. Aradan bir yıl geçti. Evinde 1 Mayıs’a iki gün kala sohbet etme şansı bulduğumuz Dilan, “hızlıca iyileştim ve hastaneden çıktıktan sonra kendimi çok iyi hissediyorum” diyor. Üniversiteyi kazanan Dilan, hem okuyor hem çalışıyor. “Bir yıl geçti ve yine bir 1 Mayıs geldi” diyoruz. Biz daha sormadan o cevabını veriyor: “Ben ailemle gideceğim. Geçen yıl da babamla gitmiştim ama sonra ayrılmıştım. Ama bu yıl ayrılmayacağım.” Hükümetin yasaklamasına inat arkadaşlarını da çağırmış 1 Mayıs’a ve kendisiyle olmasalar bile gitmelerini telkin ediyormuş.

Kendisi hakkında çeşitli suçlamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya ise bir çift sözü var Dilan’ın: “O verdiği yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltıyor”.

‘Korkmuyorum’
Vali Mutlu’nun “Taksim’e çıkacaklar emekçi değil” sözlerini soruyoruz Dilan’a. “Vali’ye göre kendi kararlarına saygı duymayan, kendisine itaat etmeyen insanlar emekçi değil. Korkmuyorum” diye yanıtlıyor. Baba Ali Ekber Alp ise yasaklamanın Taksim’e gitme kararlılıklarını değiştirmeyeceğini belirtiyor ve “orada olacağız” diyor. Dilan’ı koruyacağını belirten baba Ali Ekber, hükümete sesleniyor ve “Nedir bu korkuları, iki üç yıl izin verildi olay olmadı. Bence asıl, ‘Bakın biz gitmeyin dedik onlar gitti, olay çıkardı. Onlar işçi emekçi değil’ fikrini yaymak istiyorlar” diyor.