Davutoğlu: İnsanlık Anıtı Kars'a yakışmıyor, yıkılmalı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'ucube' diyerek yıkılmasını emrettiği İnsanlık Anıtı hakkında, "Kars'a yakışmıyor, yıkılmalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan’ın sözlerine destek vererek, Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın kente yakışmadığını ve yıkılmasını gerektiğini söyledi.

Sarıkamış Harekatının 96’ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 156 Büyükelçiyle birlikte öğleden sonra Kars’a geldi. Vali Ahmet Kara ile birlikte Başbakan Erdoğan’ın 8 Ocak günü açtığı Grand Castle Oteli'ne giden Davutoğlu, altıncı kata çıkarak Kars Kalesi ve Evliya Camiini izledi. Açılış sonrası otelin isminin ’Büyük Kale’ olarak değiştirilmesi tavsiyesinde bulunan Başbakan Erdoğan’a destek veren Davutoğlu da, ismin bir an önce değiştirilmesini istedi.

"Tarihi dokuya uygun değil"
Otelden Kars Kalesi'ni izlerken, basın mensuplarının Başbakan Erdoğan’ın 8 Ocak’ta yaptığı Kars mitinginde ’ucube’ olarak nitelediği İnsanlık Anıtı ile ilgili sorularına da cevap veren Davutoğlu, yapının bölgenin tarihi dokusuna uygun olmadığını savundu. Anıtın Kars’a yakışmadığını kaydeden Davutoğlu, yıkılmasının uygun olacağını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu
İnsanlık Anıtı'nın Kars'ın tarihi dokusuna uygun olmadığını, kente yakışmadığını ve yıkılması gerektiğini savunan Ahmet Davutoğlu bir profesör. Davutoğlu aynı zamanda Bilim ve Sanat Vakfı'nın ve bu vakfın TEKEL arazisini yağmalaması ile kurulan Özel İstanbul Şehir Üniversitesi'nin de kurucusu. Davutoğlu'nun Stratejik Derinlik isimli bir kitabı bulunuyor ve kendisi AKP'nin en 'entellektüel' isimi olarak tanınıyor.

(soL - Haber Merkezi)