70 yaşındaki sanığa 'slogan' hapsi

Diyarbakır'da bir eylemde "yasadışı slogan attıkları" iddia edilen 72 yaşındaki Abdurrahman Binici ile 70 yaşındaki Bedri Bozkurt hakkında verilen 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası onandı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde düzenlenen yürüyüş sırasında yasadışı slogan atarak "örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve 8 ay ceza evinde kaldıktan sonra tahliye olan 72 yaşındaki Abdurrahman Bindirici ile 70 yaşındaki Bedri Bozkurt'un dosyasını onadı. Hasta ve yaşlı olan Bindirici ve Bozkurt, önümüzdeki günlerde cezaevine girecek.

63 yıl hapis cezası verildi
Özgür Gündem'in haberine göre, TUHAD-FED Diyarbakır Şubesi, 19 Aralık 2010 günü cezaevlerinde yaşanan ölümleri protesto etmek için Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra yürüyüş düzenledi. İddiaya göre, yürüyüş sırasında grup içinden polise taş ve patlamayan molotof kokteyli atıldığı gerekçesiyle 7 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralanarak 5 gün iş göremez raporu aldı. Ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilen polis memurlarının şikayeti üzerine aralarında 72 yaşındaki Abdurrahman Bindirici ile 70 yaşındaki Bedri Bozkurt’unda bulunduğu 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Davada Abdurrahman Bindirici ile Bedri Bozkurt, tercüman aracılığı ile savunma yaparak haklarındaki iddiaları reddedip beraatlerini istedi. 2011 yılında görülen karar duruşmasında ise mahkeme heyeti, 10 sanığa toplamda 63 yıl hapis cezası verdi.

Ceza onandı
Kararın ardından sanık avukatları temyiz için Yargıtay’a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme suçundan verilen cezaları onarken, örgüt propagandası ve gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet “suç”larından ise cezaların ertelenmesine karar verdi. Yargıtay’ın dosyayı onaması ile birlikte yaşlı ve hasta olan 72 yaşındaki Bindirici ile 70 yaşındaki Bozkurt önümüzdeki günlerde 5 yıl 2 ay hapis cezasını yatmak için cezaevine girecek.