Yunanistan Komünist Partisi: Halk büyük bir 'hayır' demeli

Yunanistan Komünist Partisi Atina İl Örgütü ve Yunanistan Komünist Gençliği hükümetin imzalayacağı yeni anlaşmaya karşı Atina'da büyük bir miting düzenledi.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve Yunanistan Komünist Partisi, SYRIZA hükümetinin kreditörlerle yürüttüğü görüşmelerde büyük tavizler vermeye hazırlandığının ortaya çıkması üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü eylem çağrısında bulunmuştu.

Bugün saat 20:00'de Atina'nın Syntagma (Anayasa) Meydanı'nda başlayan mitingde KKE Merkez Komitesi Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas bir konuşma gerçekleştirdi. 

Dimitris Kuçubas, KKE'nin halkı sahte hayaller konusunda uyardığını, halkın KKE'ye güvenebileceğini belirterek SYRIZA-ANEL koalisyonunun emekçilere dönük yeni saldırı planına karşı halkın KKE ile birlikte mücadele vermesini istedi.

Seçimlerin üzerinden beş ay geçtikten sonra hükümetin emekçi halka yeni önlemlerle faturayı göndermeye hazırlandığını belirten Kuçubas, hükümetin AB, ABD ve tekellerle bağımlılık ilişkisi içinde olduğunun altını çizdi. 

Kuçubas KKE'nin çözüm önerilerini sıraladı ve AB'den, tekellerin ve sermayenin iktidarından kurtulmanın Yunanistan'ın kurtuluşunun kilit noktası olduğunu belirtti. 

Kuçubas konuşmasını şu sözlerle noktaladı: 

Yollar, meydanlar, mitingler ancak ve ancak belli bir noktadan beslenirlerse, eğer atölyelerde, fabrikalarda, sanayi bölgelerinde, sektörlerde, ticaret bölgelerinde, tarlalarda kökleri, örgütlülükleri mevcutsa, greve varıncaya kadar türlü mücadeleler ile bağı varsa sonuç alıcı bir basınç kaynağı olabilir.

Halk hareketi, işyeri ve sektör temelli şekilde örgütlü olmak zorundadır. Tüm Yunanistan çapında, birleşik olarak. 

Ancak bu şekilde emek-sermaye, tekeller - halk ve AB'den çıkış için mücadele eden hareket arasındaki çelişkisi keskinleşebilir. 

Ancak ve ancak şu slogan milyonlarca emekçinin aklını ve yüreğini kazanınca, yeni, büyük bir ittifakın sloganı haline gelince:

"Sensiz çarklar dönmez, ey işçi, patronsuz da yapabilirsin."