Kamp Armen'de yıkım başladı!

Hrant Dink'in de kaldığı eski Ermeni yetimhanesi Kamp Armen'in yıkımına başlandı. Araziye lüks villalar inşa edilmek isteniyor.

Bir dönem Ermeni yetimhanesi olarak da kullanılan İstanbul Tuzla'daki Kamp Armen'e bu sabah giren iş makinaları yıkıma başladı. Hrant Dink ve eşi Rakel Dink'in de kaldığı Kamp Armen'e lüks villalar yapılmak isteniyor.

HDP milletvekili adayı Garo Paylan, binanın bir kısmının yıkıldığı, ancak büyük kısmının ayakta olduğu bilgisini paylaştı. Paylan, Bianet'e yaptığı açıklamada, “Yıkım başlamıştı, bir araya gelerek durdurduk. Ancak şimdi polis çağrılacak ve polis zoruyla bizi atmaya çalışacaklar. Fakat giderek daha fazla insan toplanıyor, direneceğiz. Çocuk emeğinin bir kez daha gasp edilmesine izin vermemeye çalışıyoruz. Burası bizim için bir hafıza merkezi. 1500 çocuğun kamp yaptığı, birbirinin kültürünü öğrendiği bir yer. Bir kez daha yok edilmemesi için mücadele ediyoruz" dedi.

Ermeni toplumun devlet tarafından el konulan arazilerinden biri olan Kamp Armen 1983’te kapatılmış, daha sonra üçüncü kişilere satılarak birkaç kez el değiştirmişti. 

"Bize yapılmış olan haksızlıkların muhatabı benim. Ben daha ölmedim" diyen Hrant Dink, Kamp Armen'e el konuluş sürecini şöyle anlatıyordu: