AKP'nin yeni gözdesi Türkeş günah çıkardı: Saray'a gidenin Devlet Bahçeli olduğunu düşünüyorum

Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara milletvekili adayı Tuğrul Türkeş, canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara Milletvekili adayı Tuğrul Türkeş, Habertürk'te katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, "Kendi başına karar alıyor, istişare etmiyor" dedi.

AKP'nin Başbakan yardımcılığı teklifini bekleyip beklemediği sorulan Türkeş, "Tahmin ediyordum. Sorumluluk tüm siyasi partilerindir diye. Türkiye'de Meclis'e girmiş dört tane siyasi parti var. Bir tanesi etnik ırkçılık yapıyor onu dışarı çıkartırsak üç parti kalıyor. Diğer üç partinin meseleyi çözemediği ortaya çıktı. Şu andaki koalisyon değildir. Koalisyon hükümeti de değildir. Anayasal zorunluluktan doğan seçim hükümetidir" dedi.

'DAVUTOĞLU'YLA DOSTUZ'

"Ben 30 yıldır siyaset yapıyorum. Basında medyada bir takım söylentiler vardı. Olması olasılığını yüksek buluyordum" diyen Türkeş, "Sayın Davutoğlu Dışişleri Bakanı iken kendisi ile görüşmüşlüğümüz var. Belli dostluğumuz da var. Sayın Başbakan Başbakanlık görevini üstlendiği tarihten itibaren benim bakanlık teklifimi başbakanlığa göndermeme kadar ilişki sıfırdır" diye konuştu.

TÜRKEŞ ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

"Baykal görüşmesi yapıldığında bir MHP'li de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü' denilen MHP'li siz miydiniz" sorusunu yanıtlayan Türkeş, "Ben onun sayın Bahçeli olduğunu düşünüyorum. Tahmin ediyorum ama MHP'deki saygıdeğer arkadaşlarımız bu konuda açıklama yaparlarsa tahminin ötesinde de yorumlara girerim" dedi.

Türkeş, bunun üzerine "İroni mi yapıyorsunuz" diyen sunucuya, "Hayır. Hiç şaka yapar bir halim var mı? Beni baypas edip divan toplantısı bile yaptılar. Bakanlık falan ortada yoktu. Benim uzlaşmacı kişiliğimi biliyor. 7 Haziran günü seçim yasakları süreci içinde yurt dışı oylarda yakılma olduğunu söylediler" dedi.

'BAHÇELİ'NİN PROJESİ YANLIŞ'

"Ben MHP’nin görüşünü ifade edebilecek adayın gösterilmesinden yanaydım. Ekmeleddin Bey’i tanırım onun şahsı ve entelektüel kişi ile ilgili değildir söyleyeceklerim. Genel Başkan yanlış projenin peşine gitti" diyen Türkeş, "Ben kendisi ile konuşmaya kalktığımda ‘Tuğrulcuğum yanlışsa benim yanlışımdır’ bunu üzerime alıyorum dedi. Ben sadece bunu ifade ediyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu MHP için doğru cumhurbaşkanı adayı değildi. Bunun sorumluğunu almadı" şeklinde konuştu.

"Üslup ve birikim itibari ile doğru aday olmayacağını düşündüm MHP açısında en doğru adayın Devlet Bahçeli beyin olması gerektiğini ben kendisine arz ettim" diyen Türkeş, "Aramızda görüş farklılığı var. Bahçeli’nin istişare etmeden kararlar verdiğini gördüm. Kendi başına karar verdiği halleri gördüğüm için" dedi.

'ELİNDEN İSTİFA DİLEKÇESİNİ ALDIRDI'

"Devlet Bey’in siniri geçseydi MHP’den aday olurdum. Ben hiçbir zaman üç seçimde kendi kendime dosya hazırlayıp MHP’den adaylık için başvurmadım" diyen Tuğrul Türkeş, "2007 Mayıs ayı idi, aday adaylıklarının belirlenmesi için Bahçeli beni davet etti ve kendisi dedi ki 'Ben dosya hazırlattım imza at beraber Meclis’e girelim.' 2011 seçimleri oldu, ben Bahçeli’yi ziyaret ettim tamam diyorsanız benim müraacatım olmayacak dedim. 'Hayır. Müracaatını yap' dedi. 2015 Haziran seçimleri öncesinde de sayın Genel Başkanı ziyaret ettim, 'Yok yok evrakını hazırla, son güne bırakma, evrakını hazırla' dedi" ifadeleri kullandı.

"Bana yakın gördüğü çaycıyı istifaya zorladı. Bana yakın olduğu için işçiyi işten çıkardı. Asgari ücretle çalışan kişinin ekmeği ile oynanmamalı siyasi sebeple. Elinden istifa dilekçesi aldırdı" diyen Türkeş, "Alparslan Türkeş sağ olsaydı AKP-MHP koasliyonu kurulurdu. MHP topyekün koasliyona girseydi kendi icra ederdi söylediklerini" diyen Türkeş MHP'ye dava açıp açmayacağını da açıkladı.

'MHP’YE DAVA AÇMA HAKKIM VAR'

"Çocuklarım, yakınlarım tercihim desteklediler. Bazı yakınlar çılgınca buldular. Ben kendimi şilep gibi tarif ederim çok düşünürüm karar verdim mi ondan dönmem" diyen Türkeş, "Tebligatı bile usulüne göre yapamıyor arkadaşlar. Noterden yaparsanız, kazak kravat yollar gibi kargo şirketi ile seni attık diye kağıt yollanır mı? Kanuni haklarım saklıdır, dava açma hakkım var"

'EN KRALINDAN ÜLKÜCÜYÜM'

"İlk başta bir iki tehdit aldım. Çok hafif buldum" diye konuşan Türkeş, "Ben en kralından ülkücüyüm. MHP'nin içinde yüzde 95 destek mesajları geldi" dedi.