TKP'den DEÜ'deki akademisyen kıyımına tepki: Aydınlığı karartamayacaksınız!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü, Dokuz Eylül Üniversitesinde 12 akademisyenin görevden alınmasına ilişkin bir açıklama yayınladı. "Aydınlığı karartamayacaksınız" başlıklı açıklamada, "TKP olarak ülkenin aydınlık yarınları için mücadele etmenin bilinç ve sorumluluğu ile görevden el çektirilen bilim emekçilerine dayanışmalarımızı sunuyoruz" denildi.

soL-İzmir

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ) barış bildirisine imza atan 12 akademisyenin görevden alınmasının yankıları sürüyor. 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü, görevden alınan akademisyenlerle ilgili bir dayanışma mesajı yayınladı. 

"Aydınlığı karartamayacaksınız" başlıklı açıklamanın tamamı şöyle: 

Halktan, aydınlıktan, doğrudan yana ne varsa düşman ilan eden AKP iktidarı saldırmaya devam ediyor.

 

Üniversitelerde bilimin ve aydınlanmanın kırıntısına tahammül edemeyen AKP iktidarı ve onun karanlık zihniyetinin OHAL koşullarını fırsat bilerek üniversiteleri tamamen teslim almaya yönelik başlattığı saldırıda sıranın Dokuz Eylül Üniversitesi'ne geldiği görülüyor.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan 12 akademisyeni açığa almış bulunuyor

 

Yapılan işlemin gayrı meşruluğunun ve sunulan gerekçenin hukuk dışı olmasının ötesinde amaç üniversitelerde aydınlık fikirlerin tamamen yok edilmek istenmesidir.

 

Görevden alınan isimler içersinde yer alan, Üniversite Konseyleri Derneği'nde ve Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü'nde geçmiş dönemlerde sorumluluklar da almış bulunan İzge Günal şahsında da bunun böyle olduğu açıkça görülmektedir.

 

Emekten yana, aydınlık ve halkçı bir bilim anlayışının savunusunu ödünsüz şekilde yürüten bilim emekçilerine yönelik bu saldırılar ülkenin aydınlık yarınlarını karatmayı amaçlamaktadır.

 

Türkiye Komünist Partisi olarak ülkenin aydınlık yarınları için mücadele etmenin bilinç ve sorumluluğu ile görevden el çektirilen bilim emekçilerine dayanışmalarımızı sunuyoruz.