TKP örgüt bürosu açılışlarını sürdürüyor: Karşıyaka ilçe bürosu açıldı

97'nci kuruluş yıl dönümünü beş büyük ilde büyük etkinliklerde karşılayan Türkiye Komünist Partisi (TKP), yeni örgüt bürosu açılışlarına devam ediyor. TKP, İzmir'de dün Bornova'da, bugün de Karşıyaka'da yeni örgüt bürolarının açılışını gerçekleştirdi.

soL-İzmir

97'nci kuruluş yıl dönümünü beş büyük ilde büyük etkinliklerde karşılayan Türkiye Komünist Partisi (TKP), yeni örgüt bürosu açılışlarına devam ediyor.

10 Eylül 1920’de kurulan Türkiye Komünist Partisi 97'nci yaşını 8 Eylül’de İzmir’de, 9 Eylül’de Ankara’da, 10 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşen büyük salon toplantıları ile karşıladı. Toplantılar dizisi 16 Eylül’de Bursa’da, 17 Eylül’de Eskişehir’de devam edecek.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı bildiri ile 97'nci mücadele yaşını doldurduğu bugünlerde bir örgütlenme hamlesi gerçekleştireceğini ilan eden TKP, bu hamle çerçevesinde yeni örgüt büroları açmaya devam ediyor. Parti, İzmir’de dün Bornova’da, bugün Karşıyaka’da üye ve dostlarının katılımıyla ilçe bürolarının açılışını gerçekleştirdi.

TKP KARŞIYAKA İLÇE ÖRGÜTÜ YENİ BÜROSUNDA

Karşıyaka çarşı girişinde haftalık siyasi dergi Boyun Eğme çalışması ve bildiri dağıtımı yapan TKP'liler, Karşıyaka halkını ilçe bürosu açılışına davet ettiler.

Açılışta TKP İzmir İl Sekreteri ve Merkez Komite üyesi Savaş Sarı kısa bir konuşma yaptı. Sözlerine 8 Eylül’de Tepekule Kongre Merkezi’nde büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşen etkinliğe emek veren tüm TKP üye ve dostlarına teşekkür ederek başlayan Sarı, “Türkiye Komünist Partisi’nin Karşıyaka’da yürüttüğü mücadele yeni değil. Karşıyaka örgütümüz burada uzun zamandır çalışmalarına devam ediyordu. Biz bugün burada bu örgüt bürosunu açarak bir şeyi halletmiyoruz, esas halledeceğimiz işe başlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlığa ve bu karanlıktan tek çıkış yolunun sosyalizm olduğunu vurgulayan Sarı, sözlerini “Türkiye’de yeni bir dönem açılıyor. Bu dönemde sosyalizm iddiası mutlaka büyüyecek. Çünkü hem Türkiye’de hem de dünyada böylesi bir karanlığın içinde en büyük ihtiyaç sosyalizmdir. Bu nedenle Türkiye’de komünistler örgütlenmeli, kendilerini göstermeli. Çok çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Bu bir ilk adım; herkes hoş geldi, hepimize kolay gelsin” diyerek tamamladı.

TKP Karşıyaka İlçe Örgütü, çalışmalarını Donanmacı Mahallesi, 1712 Sokak, No:35 Daire: 7'deki yeni bürosuna sürdürecek.