Metal işçilerinden Şişecam işçilerine büyük destek!

OHAL bahanesiyle engellenmek istenen Şişecam grevine destek büyüyor. Metal sektöründen işçiler, Şişecam işçilerinin yanında olduklarını duyurdular.

Haber Merkezi

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Kristal İş’in 24 Mayıs tarihinde başlatacağı grev, "Milli Güvenliği bozucu" nitelikte görüldüğü gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Bunun üzerine fabrikaları terketmeyen cam işçileri, ülkede birçok sektörden destek buldu.

Şişecam işçilerine destek olacaklarını belirten Birleşik Metal-İş üyesi iş yerlerinden ise destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Sırasıyla Bursa Acel Elektrik'te çalışan kadın metal işçileri, Anadolu şubesine bağlı Başöz Enerji işçileri, FTB Fastener işçileri, Schneider Elektrik işçileri, Konvetka işçileri, ZF Lemförder işçileri, Sarkuysan işçileri, Mersin Çimsataş işçileri ve Osmaniye Yücel Boru işçileri, sosyal medya üzerinden Şişecam işçilerne destek mesajlarını ilettiler.

TKP DE CAM İŞÇİLERİNİN YANINDA

Şişecam işçilerine bir destek de Türkiye Komünist Partisi'nden gelmişti. Cam işçilerinin direnişine destek açıklaması yapan TKP, "AKP bir patron partisidir. Bu nedenle cam işçisinin yürüttüğü mücadele, sadece grev yasağına karşı değil, aynı zamanda emek düşmanı siyasi iktidara karşı verilen bir mücadeledir. Türkiye Komünist Partisi, grev yasağına boyun eğmeyen işçilerin yanındadır" demişti.