TKP'den 'Şişecam' açıklaması: Cam işçisi boyun eğmiyor

Türkiye Komünist Partisi, AKP'nin grev yasağı kararına karşı fabrikalarda eylemlerini sürdüren cam işçilerine destek açıklaması yaptı. Açıklamada, "Uygulanan grev yasağı keyfi, işçilerin yürüttüğü mücadele meşrudur. Türkiye Komünist Partisi, grev yasağına boyun eğmeyen işçilerin yanındadır" denildi.

Haber Merkezi

AKP'nin Bakanlar Kurulu kararıyla Şişecem grevini yasaklamasına karşın cam işçileri fabrikalarda eylemlerini sürdürüyor.

Cam işçilerinin direnişine destek açıklaması yapan TKP, "AKP bir patron partisidir. Bu nedenle cam işçisinin yürüttüğü mücadele, sadece grev yasağına karşı değil, aynı zamanda emek düşmanı siyasi iktidara karşı verilen bir mücadeledir. Türkiye Komünist Partisi, grev yasağına boyun eğmeyen işçilerin yanındadır" ifadelerini kullandı.

TKP tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Cam işçisi boyun eğmiyor

Cam işçilerinin başlayacağı grev, henüz grev uygulamaya konmadan Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı. 

Yasağa rağmen işçiler, fabrikalarda mücadeleyi sürdürüyor. Şişecam’a bağlı işletmelerin de içinde bulunduğu dokuz ayrı fabrikada yaklaşık altı bin işçi vardiyaları terk etmeyerek, üretimi durdurarak, yürüyüşler yaparak hükümetin grev hakkını gasp etme girişimine sessiz kalmıyor.

AKP, birkaç ay önce benzer bir Bakanlar Kurulu kararıyla metal işçilerinin grevini de yasaklamıştı. İşçilerin bu yasağa yanıtı “bakanlar kurulu kararını tanımıyoruz” olmuştu. Metal işçileri grev yasağına rağmen grevi sürdürerek kazandı.

Şimdi cam işçileri boğun eğmiyor. 

AKP, patronların taleplerini karşılamak için canla başla çalışıyor. Kiralık işçilik yasalaştı. Bireysel emeklilik sistemine katılım zorunlu hale getirildi. İşkur, patronlar için ucuz ve esnek işgücü deposu yapıldı. Kamu kaynakları geniş teşvik olanakları ile patronların talanına açıldı. Kıdem tazminatının tasfiyesi için hazırlıklar hızlandı. Kazanım olarak işçi sınıfının elinde kalan ne varsa patronların çıkarı için ortadan kaldırmaya yemin etmiş bir iktidar var ülkenin başında.

AKP bir patron partisidir. Bu nedenle cam işçisinin yürüttüğü mücadele, sadece grev yasağına karşı değil, aynı zamanda emek düşmanı siyasi iktidara karşı verilen bir mücadeledir.

Gün, hakları için ayağa kalkan işçilerin yanında olma günüdür.

Cam işçisi haklıdır. Uygulanan grev yasağı keyfi, işçilerin yürüttüğü mücadele meşrudur. 

Türkiye Komünist Partisi, grev yasağına boyun eğmeyen işçilerin yanındadır.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite