'Ekmeleddin İhsanoğlu kararı doğruydu, adayımızı açıklasak lime lime ederler'

Gerici Ekmeleddin İhsanoğlu'nu MHP ile ortak cumhurbaşkanı adayı gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, gelen tüm eleştirilerin ardından bu kararı savunmaya devam etti. Bir adım daha atan Kılıçdaroğlu, adayının belli olduğunu ima ederek, 'Açıklamış olsaydık lime lime ederlerdi' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdilerde MHP milletvekili olan gerici Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı adayı olarak cumhurbaşkanı adayı yapmalarını bir kez daha savundu.

O dönem gelen eleştirilere "tıpış tıpış oy vereceksiniz" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, bu kez de "karar doğruydu" dedi.

“Ekmeleddin İhsanoğlu kararı doğruydu" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer İhsanoğlu seçilseydi Ortadoğu’da şu anki bataklık olmazdı” sözleriyle skandal kararı savunmaya devam etti.

'LİME LİME EDERLER'

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, basına kapalı yaptığı Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 2019 için cumhurbaşkanı adayını herkes açıklarken CHP’nin bu açıklamayı yapmamasının bilinçli ve stratejik olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Açıklamış olsaydık lime lime ederlerdi” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri gösterilecek adayın kim olduğu tartışmalarını şimdiden başlatırken, ikinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu tartışmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, “Şu anda Tayyip Erdoğan ve Bahçeli bir araya gelse de yüzde 47’yi aşamıyorlar” derken, “Yüzde 60’ı alacağız ve Erdoğan’ı seçimle oradan indireceğiz” ifadelerini kullandı.