Bir IŞİD'li daha serbest

IŞİD'in silahlı faaliyetlerine katılıp Samsun'da örgüt mensuplarına yer temini ettiği iddia edilen şahıs, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

iha

Irak'ta kavgada bir kişinin kafasına sert bir cisimle vurup öldüren ve cezaevinden çıktıktan sonra IŞİD'İn silahlı faaliyetlerine katılıp Samsun'da örgüt mensuplarına yer temini ettiği iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şahıs mahkemece serbest bırakıldı. 

Alınan bilgilere göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri alınan istihbarat doğrultusunda İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, Samsun'a gelen IŞİD örgütü mensuplarına yardım edip yer temini yaptığı ileri sürülen Irak uyruklu Ameer Ibrahım Sulaman Al Awar (44) yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 25 adet cep telefonu sim kartı ele geçirildi. Evdeki dijital envanterler ve sim kartlara el konulurken, söz konusu şahsın Irak'ta kavgada bir kişinin kafasına sert cisimle vurarak öldürdüğü ve 15 yıl ceza alarak rüşvet verdikten sonra cezaevinden çıkıp IŞİD'e katıldığı ileri sürüldü. 

IŞİD'in silahlı faaliyetlerinde bulunduğu iddia edilen Ameer Ibrahım Sulaman Al Awar, TEM Şube Müdürlüğündeki sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

Savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ameer Ibrahım Sulaman Al Awar, mahkemece serbest bırakıldı.

TEM Şube Müdürlüğü ekipleri Ameer Ibrahım Sulaman Al Awar'ı sınır dışı etmek için Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim etti.