AKP'nin hüsranla biten stat maceraları

Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın ödül töreninde AKP'li bakanların yuhalanması örneğinde görüldüğü gibi artık statlar, halkın siyasi iktidar ve temsilcilerini protesto ettiği yerlere dönüşüyor.

Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın (WTA) ödül töreninde AKP'li bakanların yuhalanması, AKP temsilcilerinin stadyumlarda yuhalandıkları ilk vaka değil. Akla gelen diğer stat protestosu ise Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılış töreninde AKP'li bakanların kürsü konuşmalarının binlerce yurttaş tarafından ıslıklanması.

İki gün önce Serena Williams ile Maria Şarapova arasında yapılan final maçının ardından yapılan ödül töreninde Sinan Erdem Spor Salonu'nda binlerce kişinin AKP'li bakanların konuşmalarını yuhlaması karşısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ıslıklar arasında konuşmaya devam etmiş, Binali Yıldırım ise salonunu terk etmişti. Fatma Şahin daha sonra kendisine gösterilen kitlesel tepkiye A’raf Suresi'nden bir alıntı ile karşılık vermişti.

Galatasaray Spor Kulübünün Seyrantepe'de TOKİ tarafından yapılan Türk Telekom Arena Stadyumu’nun iktidar temsilcilerine kürsü kurularak yapılan açılışında da Başbakan Erdoğan ıslıklarla yuhalanmıştı. Yuhalanma seslerinin stattan yükselmesiyle kutlamaları canlı yayınlayan bazı televizyon kanalları, taraftarın sesini kısarak yayın yapmıştı.

İşte o görüntüler:

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ödül töreni de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün salon tarafından protesto edilmesine sahne olmuştu.

Ardından emniyet teşkilatı protestoyu gerçekleştiren onlarca insanı tespit etmek için bilet satın alma bilgilerine ulaşarak, kamera kayıtlarını izlemişti.

İşte o görüntüler:

(soL-Haber Merkezi)