AKP'ye 1 Ekim uyarısı

Kocaeli Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, SSGSS Yasası'nın, sağlık kurumlarında can pazarını başlatacağı ve bunun sorumlusunun da hükümet olacağı vurgulandı.

soL (Kocaeli) Kocaeli Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu adına Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Esra Yüksek, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası'nın neo-liberal politikaların dayatması olduğunu savundu.

1980'li yıllara kadar devletin sağlık hizmetini finanse ettiğini ve sorun yaşanmadığını ifade eden Yüksek, dünyada estirilen neo-liberal politikalar gereği KİT'lerin satılmasıyla sosyal güvenlikte açık çıktığını belirtti.

"Sağlıktaki enkazın sorumlusu hükümettir"
Yüksek, AKP'nin piyasa ve tekellere teslim olduğunu dile getirerek, "sağlığı kâr-zarar anlayışına indirgeyen, özde neo-liberal, sözde İslamcı AKP hükümeti, sağlığı serbest pazarın ve ilaç tekellerinin insafsızlığına terk etti. Sağlıktaki neo-liberal politikaların sonuçlarından biri, bugünlerde gördüğümüz bebek ölümleridir. Bu, 1 Ekim'den sonra halkın başına geleceklerin yalnızca bir örneğidir. SSGSS'nin yaratacağı enkazın tek sorumlusu ve muhatabı hükümettir" dedi.

Eyleme destek verenler, taleplerini dile getiren sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.