İntaş Lisesi öğrencileri imam hatipleşmeye geçit vermiyor

İstanbul'da Milli Hakimiyet Parkı’nda bir araya gelen liseliler, semt sakinleri ve veliler İntaş Lisesi'nin imam hatipe dönüştürülmesi sürecini ve bu sürece karşı neler yapabileceklerini tartıştılar.

AKP’nin eğitimde imam hatipleşme atağıyla, İstanbul’da imam hatibe dönüştürülecek 18 okuldan biri olan İntaş Lisesi, sürecin başından bu yana karşı duruş sergilemeye devam ediyor. Bu kapsamda İntaş Lisesi öğrencilerinin çağrısıyla düzenlenen forumda söz alan İntaş Lisesi öğrencileri genel hatlarıyla okullarındaki dönüşüm süreci ve bunun sonuçlarının neler olabileceğine değindiler. Bu süreci AKP’nin eğitimdeki gericileştirme politikalarının bir parçası olarak değerlendirerek, okullarını gericiliğe teslim etmeyeceklerini, bu mücadeleyi okullarının kendilerine bırakılana dek sürdüreceklerini ve bu eğitim sistemine boyun eğmeyeceklerini belirttiler.

Forumun ilerleyen bölümünde söz alan imam hatip lisesi mezunu bir öğrenci velisi de, “Benim oğlum düz lisede okumak isteği için buraya kayıt yaptırdık. Bir imam olarak ben oğlumun tercihine saygı duyuyorum, herkes aynı saygıyı göstermeli. Yürüttüğünüz bu mücadele benim de mücadelemdir, sonuna kadar arkanızdayım. Bugün burada toplanan 50 kişinin haftaya 500 kişi olması için bende elimden gelen her şeyi yapacağım.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Ayrıca öğrenci velileri üzerinden dönüşüme dava açılmasına da karar verildi. Son olarak 15 Eylül Cumartesi saat 14.00’de daha kitlesel bir toplantının örgütlenmesine karar verilerek forum sonlandırıldı.

(soL - İstanbul)