Can Yücel'in mezarına saldırı!

Can Yücel'in Datça'daki mezarını dün gece kimliği belirsiz kişiler parçaladı. Cuma günü ölüm yıldönümünde Can Baba'nın mezarına şarap dökülmesinin ardından AKP ilçe başkanı mezarı hedef göstererek, "Sessiz kalmayacağız" demişti.

Devrimin büyük şairi Can Yücel’in Muğla’nın Datça İlçesi’ndeki mezarı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

Dün geceyarısı meydana geldiği sanılan saldırıda Yücel’in mezarı, paramparça edildi. Bekçisi bulunmayan belediye mezarlığında, Datça Emniyet Amirliği ekipleri, inceleme başlattı. Polis, saldırganların olayı önceden planlayıp, yanlarında getirdikleri balyoz benzeri sert bir cisimle mezarı parçaladıkları ihtimali üzerinde duruyor.

AKP'li Başkan "Sessiz kalacak değiliz" demişti
Cuma günü AKP Parti Datça İlçe Başkanı Ahmet Sedat Deniz, Can Yücel'in ölüm yıldönümünde mezarına şarap dökülmesiyle ilgili yazılı açıklama yapmış, "Saçma sapan olay" demişti.

Deniz, "Biz kimsenin içkisiyle uğraşacak değiliz. İstedikleri kadar içip istedikleri kadar sarhoş olabilirler. Ama bunu yaparken lütfen milletimizin inançlarına, geleneklerine, manevi duygularına küfretmeye, hakaret etmeye kalkışmalarına da sessiz kalacak değiliz" diye konuşmuştu.

Mezarına şarap dökülmesi, Can Yücel'in vasiyetinde dile getirdiği bir isteğiydi.

Müslüman kabirlerinin, hıristiyan ve yahudi kabirleriyle birlikte yattığı Datça Mezarlığı, hoşgörü mezarlığı olarak biliniyor.

Mustafa Köz: Dincilik ölülerimizi de rahat bırakmıyor
Can Yücel'in anıt mezarına yapılan saldırı üzerine görüşüne başvurduğumuz, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz şunları söyledi:

"Vandalizm, ölüm ya da yaşam dinlemiyor. Yaşamlarımızı tehdit eden kökten dincilik ya da cehalet ölülerimizi de rahat bırakmıyor. Mezar tahrip etmek hangi dinde var? AKP'li ilçe başkanının kışkırtmasıyla oluşan bu saldırı dinin ve cehaletin hoşgürüsüzlüğünün de göstergesidir. Ruhi Su'nun mezartaşını kurşunlayan ellerle Can Yücel'in anıtmezarını yıkan el aynıdır. Söyleyecek söz bulamıyorum. Bizi bağışla Can Yücel."

(soL - Haber Merkezi)